2015 Türkiye Ralli Şampiyonasının Üçüncü Yarışı Bursa’da

2015 Türkiye Ralli Şampiyonasının Üçüncü Yarışı Bursa’da

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ve son asfalt yarışı olan 40.Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından 13-14 Haziran tarihlerinde organize ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Crowne Plaza Bursa, Toktaş Otomotiv Hankook ve Störer Kentvizyon tarafından desteklenen organizasyon aynı zamanda Türkiye Historic Rally Şampiyonası ile TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek.

13 Haziran Cumartesi günü saat 13:00′da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünden verilecek start ile başlayacak olan mücadelede ilk etap Büyükşehir Belediyesi Kültürpark içerisindeki seyirci özel etabı olacak. Daha sonra Crowne Plaza Bursa karşısında yer alan servis alanına yönelecek olan ekipler bu yarışta Crowne Plaza adıyla geçilecek olan Dağgüney ve sonrasında Firoz etaplarını ikişer kez geçerek 17:53′den itibaren servis alanı ve sonrasında kapalı parkta günü noktalayacaklar.

14 Haziran Pazar sabahı 09:00′da direksiyon başına geçecek olan ekipler, Crowne Plaza, Firoz, Delice etaplarını katettikten sonra 12:40′dan itibaren servis alanında araçlarının ikmal ve bakımlarını yaptıracaklar. Daha sonra aynı 3 özel etabı bir kez daha geçmek üzere Keles istikametine yönelecek olan sporcular, 17:00 itibariyle Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için 503 kilometrelik rallide toplam uzunluğu 140,15 kilometre olan özel etaplarda kıyasıya bir mücadele sergileyecekler.

Bu yarış öncesinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda  Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever 40 puanla lider durumda yer alırken, Neo Motorspor takımından Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 34 puanla ikinci ve yine Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz da 26 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir