2017-2019 üretimi bazı Audi RS5 modelleri geri çağrılıyor

2017-2019 üretimi bazı Audi RS5 modelleri geri çağrılıyor

 

Üretimden kaynaklanan bir hata, kaza anında tehlike yaratabiliyor.

Audi, Kuzey Amerika’da yeni bir geri çağırma süreci başlatıyor. Bu kez üretimde yaşanan sorunlar sebebiyle etkilendiği belirtilen 2017-2019 yıllarında üretilen Audi RS5 Coupe modelleri geri çağrılacak.
Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yaptığı resmi açıklamaya göre, 3 Kasım 2017 ve 10 Aralık 2019 tarihleri arasında üretilen 2.355 adet Audi RS5 Coupe modeli geri çağrılacak.

Galeri: 2018 Audi RS5 Coupe: İlk Sürüş

Yapılan açıklamaya göre üretim bandında yapılan ufak bir hata, kaza anında aracın 12 voltluk güç desteğinin kesilmesine sebep oluyor. Bu da arkadan yapılan kazalarda can ve mal kaybına sebep olacak sorunların ortaya çıkması anlamına geliyor.
“Arkadan yapılan kazalarda sistemin arıza vermesi, kapıların dışarıdan açılmasına engel oluyor. Buna ek olarak uyarı ışıkları yanmadığı için ortaya yeni tehlikeler çıkabiliyor. Bu sorun can ve mal kaybında sebep olabilir.”
Bunu da oku Bentley, Audi’nin kontrolüne geçecek olmasından memnun görünüyor Yeni Audi RS3 2021 ortasında 400 bg’den fazla güçle geliyor Üretici geri çağırma kapsamında hatalı parçaları ücretsiz olarak yenileri ile değiştirecek. Geri çağırma işlemine 7 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olan Audi, şimdiden hatalı modellerin sahiplerine ulaşmaya başlamış.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir