2020 Audi SQ5, dizel motoru ile azami hız testinde

2020 Audi SQ5, dizel motoru ile azami hız testinde

 

Sevdiğimiz işler.

Dizel motorlar ve Alman otobanlarının hız limiti olmayan bölgeleri en sevdiğimiz ikililer arasında. Bu sebeple yukarıda gördüğünüz videoyu defalarca izlemiş bulunuyoruz. Audi’nin yeni nesil canavarı SQ5 Sportback’in azami hız testlerine ev sahipliği yapan video, Automann-TV’nin YouTube kanalına ait. 
Audi, SQ5 Sportback’in kaputunun altında özel bir dizel motor yerleştirmiş durumda. 3.0 litrelik V6 motoru, elektrikli bir turbo ile destekleyen üretici bu üniteden toplamda 343 bg güç ve 700 Nm tork alabiliyor. Yarı hibrit yapısı sayesinde daha tasarruflu hale gelen bu ünite, performansı ile de göz dolduruyor. Audi’nin resmi verilerine göre SQ5 Sportback bu sayede 0-100 km/sa hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlayabiliyor.

Galeri: 2020 Audi SQ5 Sportback TDI

Audi’nin bu verilerini teste sokan videomuzda aracın 5.48 saniyede 0-100 km/sa ivmelenmesini tamamladığını görüyoruz. Öte yandan aracın kış lastikleri kullandığını ve havanın bir hayli soğuk olduğunu unutmamak gerek. SUV modelin 100-200 km/sa hızlanmasını 15.39 saniye olarak ölçen ekip, 240 km/sa gibi bir azami hıza ulaşmayı da başarabiliyor.
Bunu da oku Audi, 10 yıl içerisinde tamamen elektrikli bir marka olabilir ⠀ Audi RS7, BMW M850i Gran Coupe ile drag yarışında Q5 ailesinden performans isteyenler şimdilik SQ5’i tercih etmek zorunda zira Audi’nin RS Q5 gibi bir model üretmeyi düşünmediğini biliyoruz. Modelin benzinli TSFI versiyonları da en az dizel kardeşleri kadar performanslı.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir