2020 BMW M5 Competition’ın, 200 km/sa hıza ulaşmasını izleyin

2020 BMW M5 Competition’ın, 200 km/sa hıza ulaşmasını izleyin

 

Aradığımız kan.

Automann-TV YouTube kanalı bizleri bu kez BMW M5’in direksiyonuna oturtuyor. Almanya’nın hız sınırı olmayan otobanlarında bizleri bir gezintiye çıkaran dostumuz, M5’in neden bu otobanlara ait bir araç olduğunu gözler önüne seriyor.
Son yıllarda gelen tasarım değişiklikleri ile eleştiri oklarının odağı olan BMW, ürettiği otomobillerindeki performans formülünü ise asla değiştirmiyor. Başında “M” takısı bulunan her modeli birbirinden özel olan Bavyeralı üretici, M5 Competition ile de ortaya çarpıcı bir iş koymuş durumda.

Galeri: 2020 BMW M5 / M5 Competition

Videoda gördüğünüz 2020 model BMW M5 Competition, 4.4 litrelik çift turbolu bir V8 motora sahip. Toplamda 625 bg güç ve 750 Nm tork üretebilen bu ünite, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleştirilerek tüm gücünü dört tekerine birden yolluyor. BMW mühendislerinin M5’e özel olarak ürettiği bu sistem aynı zamanda torku sadece arka tekerlerine iletebilme özelliğine de sahip.
Şanzımanı ve sürüş sistemi sayesinde 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 3.1 saniyede tamamlayabilen araç, video içerisinde 200 km/sa hıza da ulaşıyor. 0-200 km/sa ivmelenmesini 9.9 saniyede gerçekleştiren model, performansını gözler önüne seriyor.
Bunu da oku BMW’nin tasarım patronundan yeni açıklamalar geldi BMW 6 Serisi Gran Turismo Türkiye’de Bu performansı etkileyici yapan şey ise aracın premium donanım kullanmaktan çekinmiyor oluşu. Masaj özellikli koltuklar aynı zamanda ısıtıcılı olduğu gibi aracın ağırlığını da artırıyor. Buna rağmen BMW mühendisleri aracın performansının etkilenmesinin önüne geçmiş durumda.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir