2020 Kuzey Amerika Yılın Otomobili Ödülleri’nin kazananları belli oldu

2020 Kuzey Amerika Yılın Otomobili Ödülleri’nin kazananları belli oldu

 

Binek otomobil, SUV ve pick-up kategorisinde ödüller dağıtıldı!

2020 yılı, birçok firma gibi otomobil üreticilerinin de geçirdiği en zorlu yıllardan birisi oldu. Bu yılın otomobil ödülleri de bugünlerde dağıtılıyor. Bu haberimizin konusu olan ödül ise NACTOY kısaltmalı, Kuzey Amerika’da Yılın Otomobili Ödülleri oluyor. Bu ödüller kapsamında binek otomobil, pick-up ve SUV gövdesinde 3 adet kazanan belirleniyor.
Kuzey Amerika’da Yılın Otomobili Ödülleri’ne 2020 yılı için layık görülen 3 araçtan birisinin tamamen elektrikli bir model olması da dikkatleri çekiyor. Ödüllere baktığımızda binek otomobil olarak kazanan aracın Hyundai Elantra olduğunu görüyoruz. Diğer 2 gövde tipinde ise Ford’un egemenliği söz konusu oldu. Çünkü Kuzey Amerika’nın 2020 yılı için en iyi pick-up araç ödülünü Ford F-150, en iyi SUV ödülünü de elektrikli bir SUV olan Mustang Mach-E aldı.
Bunlar da ilginizi çekebilir 2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü için finalistler belli oldu! 2020 yılının Gladyatörleri belli oldu! Bu araçların kendi kategorilerinde en iyisi seçilmeden önce 3’erli gruplara ayrıldığı da belirtiliyor. Örneğin Hyundai Elantra’nın elediği iki rakibi Nissan Sentra ve Genesis G80 olmuş. Ford F-150 ise Jeep Gladiator Mojave ve Ram 1500 TRX’i eleyerek bu ödüle layık görülmüş. Ford Mustang Mach-E’ye baktığımızda ise Genesis GV80 ve Land Rover Defender modellerini finalde elediğini görüyoruz. 
Kendi kategorisinde 2020 yılının en iyisi seçilen bu 3 aracın neden seçildiği konusuna baktığımız zaman da Ford F-150’nin özelleştirilebilme seçenekleri ve araç üzerindeki jeneratörü gibi yenilikçi özellikleri sayesinde seçildiğini öğreniyoruz. Hyundai Elantra ise etkileyici tasarımı, verimliliği, dinamik sürüş karakterini ve bol donanımı kombine etmesiyle bu ödüle layık görülmüş. Mustang Mach-E’de de sıradışı tasarım ve performansı crossover segmentine getirmesi ödül için sebep gösterilmiş.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir