2020 Mercedes-AMG GT 63 S, Nürburgring’de sınıfının en hızlısı oldu

2020 Mercedes-AMG GT 63 S, Nürburgring’de sınıfının en hızlısı oldu

 

Porsche Panamera’nın rekorunu tekrar kırdı.

Mercedes, AMG GT 63 S ile birlikte Nürburgring rekorunu tekrar kırdı. Yaklaşık 20.6 kilometre uzunluğundaki pistte 7 dakika ve 23.009 saniyelik süreye ulaşan araç, Porsche Panamera’yı tekrar tahtından etti.
Yine de öncelikle gelin size Yeşil Cehennem’deki sürelerin nasıl ölçüldüğü ile ilgili ufak bir bilgi verelim. Nürburgring’in kabul ettiği iki adet tur süresi bulunuyor. Bunların ilki ve sıklıkla gördüğümüz, Alman Auto Motor Und Sport gibi dergilerin yaptığı ölçümler. Yani tur 13. viraja girmeden araç hareketsiz haldeyken başlıyor ve aynı virajda son buluyor. GT 63 S bu ölçüme göre 7:23.009 ile tam turunu tamamlıyor.

Mercedes-AMG GT 63 S Nürburgring Rekoru

Bir de 2019 yılından beri 1927 GmbH & Co. KG tarafından kullanılan ölçümler var -ki bu noktada işler biraz karışıyor. İkinci testler ise 13. virajın bitiminden itibaren başlayıp, bitiminden itibaren son buluyor. Bu da tüm parkurun yaklaşık 232 metre kadar uzadığı anlamına geliyor. İşleri şansa bırakmamak için Mercedes bu testi de yaparak 7:27.800 gibi bir süre ile turunu tamamlıyor. Buradan SSC’ye sesleniyoruz, ölçüm böyle olur.
AMG’nin geliştirme mühendislerinden Demian Schaffert’in pilotluğunu yaptığı araç, geçtiğimiz yıl açıklanan tur süresinden yaklaşık 2.3 saniye kırpmayı başarmış. Tabii ki bu durumun arkasında aracın yeni aerodinamik detayları bulunuyor.
Bunu da oku 2020 Mercedes-Maybach S-Serisi, azalan kamuflajı ile karşımızda Makyajlı Mercedes-AMG GT 4-Kapılı Coupe kameralara yakalandı Lüks sınıfının Nürburgring lideri olan Mercedes böylece Porsche Panamera’nın mutluluk yaşamasına yaklaşık 4 ay kadar izin vermiş oldu. Nürburgring’in en hızlı aracının hala Jaguar XE Project 8 olduğunu hatırlatmakta da fayda var.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir