2020 Yılı Lisans İşlemleri Başladı

2020 Yılı Lisans İşlemleri Başladı

 

2020 Yılı Lisans İşlemleri Başladı

Türkiye Motosiklet Federasyonu 2020 yarış sezonu sporcu lisans işlemleri başladı. Motokros, Pist, Süpermoto, Enduro (Super Enduro – ATV), Drag, Sujeti ve Motonotik branşlarında yarışmak isteyen sporcular, kulüpleri aracılığıyla 2020 Yılı Sporcu Lisansı çıkartacaklardır.

1.ADIM: Sistem bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurulup, çıktısının alınarak ‘2020 Lisans Formu’nun  sporcu tarafından imzalanması, (18 yaşını doldurmamış yarışçılar için belirtilen formun velileri (Anne ve Baba) tarafından ad ve soyadları yazıldıktan sonra ünvanlarını belirterek beraber imzalaması gerekmektedir.)

2.ADIM: A-) Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu Sağlık Raporları Usul ve Esasları hakkında yönergeye göre; linkte bulunan sevk yazısını Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinden temin etmek kaydıyla ya da e-devlet üzerinden sevk alınarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlara başvuru yapılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı Yönergesi tıklayınız

B-) Herhangi bir özel sağlık kuruluşundan son 3 ay içerisinde alınmış doktor kaşeli ve imzalı “yapılan fiziki muayane sonucunda motosiklet sporu yapmasında (sujeti ve motonotik branşları için ise motor sporları yapmasında) herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.” ibaresini içeren Sağlık Raporu. 60 yaş ve üzerindeki sporcuların yukarıda belirtilen sağlık raporuna ilave olarak; Ekokardiyografi (EKO) ve Elektrokardiyografi (EKG) kontrolünde stres testi yapıldığına dair izin raporu temin etmeleri gerekir.

3.ADIM: Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

4.ADIM: Sorumluluk ve Yarışma Taahhütnamesi’nin çıktısının alınarak sporcu tarafından adı, soyadı ve tarih yazılarak imzalanması. (18 yaşını doldurmamış sporcuların adı ve soyadı yazıldıktan sonra velilerinin Anne ve Baba adı soyadları yazılarak birlikte imzalamaları)

5.ADIM: Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (ön-arka)

6.ADIM: Ferdi Kaza Sigorta Poliçesi aşağıdaki şartlar dahilinde yaptırılmalı ve Başvuru yapacağınız tarihten itibaren başlamalı ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olmalıdır.

• Genel Şartlar: Ferdi Kaza Sigortası Genel Şartları

ÖZEL ŞARTLAR:

• Teminatlar yarış organizasyon sürelerinde oluşabilecek kaza sonucu geçerli olması gerekmektedir.

• Teminatın lisanslı sporcular için geçerli olması gerekmektedir.

• Motosiklet sporları teminatlı olması gerekmektedir.

• Kaza sonucu oluşabilecek tedavi Masrafları teminatı sadece motosiklet kazalarını kapsamalıdır.

• Kaza sonucu oluşabilecek Tedavi Masraflarında resmi kaza tutanağı ve hastane kayıtları üzerinden işlem yapılmalıdır.

• Beher organizasyon için teminatın geçerli olmalıdır.

• Teminatlar konusunda herhangi bir sınırlama yoktur.

**Örnek sigortada İSTİSNALAR bölümünde yer alan ‘her çeşit sürat yarışlarına katılanlar’ ve ‘profesyonel sporcular’ ibareleri açıklama bölümünde yer alan;

‘Poliçe geçerlilik süresi içinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara katılan profesyonel/lisanslı sporcu olmak üzere sigortalının yarış, antrenman, sıralama ya da bağlantılı organizasyonlarda oluşacak sigorta kapsamına giren kaza/lar için poliçede belirtilen limite kadar geçerlidir.’ ibaresi ile kapsama dahildir.

Sigorta yaptırabileceğiniz birkaç acenta aşağıda sunulmuştur. Görüşmeler sonucunda diğer acentalarda eklenebilecektir.

Örnek link “Poliçe” 

Örnek link “Poliçe” 

7.ADIM: Eğer sporcu 18 yaşını doldurmamış ise, 2020 – 2021 – 2021 – 2023 yıllarında motosiklet sporunu yapmasına, lisans çıkartmasına, yurtiçi ve yurtdışı yarışlarına katılmasına izin verilmesine dair noterden onaylı veli muvafakatnamesinin aslı, (Bu belgede anne ve babanın beraber imzası bulunması şarttır) (Ayrıca 18 yaşından küçük sporcunun yarış esnasında imza atma yetkisinin bulunmadığı göz önünde bulundurularak muvafakatnameye uygun gördüğünüz kişi veya kişilere yukarıdaki yetkilere ek olarak resmi ve yarış evraklarına imza atma yetkisinin vekalet verilmesi) 

Bu belge 4 seneyi kapsayacak şekilde verildi ise Federasyon tarafından kontrol edilmek suretiyle yaptırmanıza gerek kalmayacaktır.

8.ADIM:  2020 Yılı Lisans ücretleri için 16 yaş dahil olmak üzere Lisans ücreti alınmamaktadır.

17 yaşından gün almış sporcular için ise 150 Türk Lirası‘dır.  (GARANTİ BANKASI, ANAFARTALAR CADDESİ ŞUBESİ HESAP NO: 711/6298552 IBAN: TR93 0006 2000 7110 0006 2985 52) banka hesabına lisans ücreti yatırmaları. Dekontunu lisans başvuru evraklarının içinde eklemeleri gerekmektedir.

9.ADIM: Federasyonumuzun talimatları gereği sporcuların yarışlara katılabilmesi için federasyonumuza tescilli olan kulüplerimizden herhangi birisinden lisans çıkartmak zorundadırlar. Yukarıda istenen evrakları belirleyeceğiniz bir kulübe bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir. Lisans formunda bulunan “Kulüp Onayı” kısmını kulüp kaşesi ve kulüp yetkilisinin ıslak imzası olması zorunludur. (Kulüplerimizin listesini ve iletişim bilgilerini www.tmf.org.tr adresindeki “Kulüplerimiz” linkinde bulabilirsiniz.)  

Evraklar lisans sisteminde kontrol edilip uygunluğu kulübünüze sistem üzerinden bildirildikten sonra sporcular istenilen evrakların asıllarını Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Ankara adresine (Doğanbey Mah. Hipodrom Cad. Ankara Spor Salonu Giriş Kat Altındağ-Gar / Ankara) ulaştırması gerekmektedir.

Herhangi bir konuda sıkıntı yaşamanız durumunda 0312 311 01 42 nolu telefon numarasının aranmasını rica ederiz.

Evrakları tam ve eksiksiz olan sporcu, lisans işlemlerini tamamladıktan sonra sezon içinde kullanacağı motor numarasını Branş Sorumlularından telefonla teyit ettirmesi gerekmektedir.



 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir