2020 yılında Avrupa’da en çok satan otomobil belli oldu!

2020 yılında Avrupa’da en çok satan otomobil belli oldu!

 

Bakalım bu tanıdık yüzü tahmin edebilecek misiniz?

2020 yılı otomotiv sektörü için kabusa dönüştü. Koronavirüs salgını ve Brexit krizi ile birlikte taleplerin düştüğü fakat maliyetlerin aynı oranda arttığı bir sürece giren markalar, istedikleri satış rakamlarına ulaşamadı. Fakat bu denli derin dalgaların bile etkileyemediği bazı modeller oldu.
Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) resmi rakamlarına göre Avrupa satışlarının zirvesinde yine Volkswagen Golf oturuyor. Avrupa genelinde toplamda 312.000 Golf satmayı başaran üretici, bu satışların 134.000 adetlik kısmını kendi evinde gerçekleştirmiş. Böylece Golf 8, selefinin bıraktığı tacı takarak Golf ailesinin hiyerarşisini sürdürmeyi başardı.

Galeri: 2020 Volkswagen Golf 8

Golf 8’in geçtiğimiz Ekim ayında tanıtıldığını hatırlatmakta da fayda var. Yani bu başarı oldukça kısa sürede gelmiş durumda. Pazardaki ilk yılını doldurmaya hazırlanan Golf 8, şimdiden kendisini kanıtlamış gibi görünüyor.
Konu hakkında konuşan Volkswagen CEO’su Ralph Brandstatter: “Golf 8 ile birlikte önceki nesillerdeki başarımız sorunsuz şekilde devam ediyor. Araç pek çok anlamda bir standart belirlemiş durumda. Koronavirüs salgınının vurduğu pazar kendine geldiğinde Golf’ün çok daha iyi satış rakamlarına ulaşacağını göreceğiz.”
Bunu da oku Tesla Model 3, Aralık ayına İngiltere’nin en çok satan aracı oldu Volkswagen ID.4 GTX, bir kez daha casuslarımıza yakalandı Üretim ve tedarik sıkıntılarına rağmen Volkswagen’in yıl içerisinde pek çok Golf 8 türevini tanıttığını hatırlatmakta da fayda var. Yıl boyunca GTI, GTD ve GTE gibi versiyonları satışa sunan üretici pek çok kullanıcıyı saflarına çekmeyi başarmış. Bununla birlikte 2020 yılında satılan her üç Golf’ten birinin hibrit oluşu da veriler arasındaki dikkat çeken detaylardan.
Fakat Volkswagen’in başarısını sadece Golf ile sınırlı tutmak mümkün değil. Avrupa satış rakamlarını domine eden Alman üretici, ikinci ve üçüncü sırayı da Tiguan ve Passat modelleri ile ele geçirmiş durumda.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir