2021 Acura MDX, seri üretime hazır haliyle tanıtıldı

2021 Acura MDX, seri üretime hazır haliyle tanıtıldı

 

Geçtiğimiz aylarda prototip olarak gördüğümüz yeni MDX artık tamamlanmış!

Honda’nın ABD ve Japonya gibi sınırlı sayıda ülkede sunduğu lüks markası Acura, yeni ve daha dinamik tasarım dilini 2019 model RDX SUV’si ile ilk kez göstermişti. Ardından 2020 yılında yeni TLX bu tasarım anlayışını devam ettirdi ve şimdi de yeni MDX karşımızda.
Aslında geçtiğimiz aylarda yeni MDX’i görmüştük. Fakat Honda ve Acura’nın bir geleneği olarak aracı ilk önce prototip aşamasındayken gördük. Hatta yeni Honda Civic’te de durum böyle oldu. Şimdi ise 2021 yeni Acura MDX’i seri üretime hazır hâliyle çok daha detaylı ve bitmiş şekliyle görüyoruz.
MDX’in bu görüntülerde gördüğümüz 2021 modeli, yeni yani 4.jenerasyonuna karşılık geliyor. Aracın uzunluğunun 71 mm ve genişliğinin de 35 mm arttığını da öğreniyoruz. Aracın yapısında da biraz değişim olmuş. Örneğin kabini yani iç mekanı biraz daha geriye alınmış. Bu da daha dinamik bir görünüm elde edilmesine yardımcı olmuş.
Firmanın Diamond Pentagon olarak adlandırdığı yeni beşgen ve şık görünümlü ön ızgaraya sahip olan MDX, JewelEye ismi verilen etkileyici farlarıyla da dikkatleri çekiyor. Firma, aracın gündüz farlarına da isim vermeyi ihmal etmemiş ve onları da Chicane olarak adlandırmış.
Acura, yeni MDX’in kaputu altında 3.5 litrelik V6 motora yer vermiş ve bu motorun değerleri yine 294 beygir güç ile 362 Nm tork olarak kalmış. 10 ileri otomatik bir şanzıman ile kombine edilen motor değişmemiş olsa da aracın platformu değişti ve önde double-wishbone denilen çift salıncaklı süspansiyon sistemini görüyoruz. Bunun da aracın dinamikliğini artıran bir diğer etken olduğu söyleniyor.
MDX, iç mekanda da yeni TLX’te olan değişimlerin tümünü benimsemiş ve çok daha modern ve lüks görünmeye başlamış. Araçta 12.3 inç’lik yüksek çözünürlüklü bir dijital gösterge paneline ek olarak yine aynı boyutta bir bilgi eğlence ekranının yer aldığı görülüyor. Bu ekran Amazon Alexa, Android Auto, Apple CarPlay gibi özellikleri destekliyor ve araçta tabii ki kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Galeri: 2021 Acura MDX

Bunların dışında iç mekanda 12 yönlü olarak ayarlanabilen ön koltuklar görülüyor. Bu koltukların ısıtma ve hafıza seçenekleri de 3’er adet. Hatta A-Spec adlı donanım paketinde bu koltuklara soğutma özelliği de ekleniyor. 
7 kişilik bir SUV olan MDX’in oldukça uzun tutulan cam tavanının 3.sıradaki yolculara bile ferahlık sağladığı da şüphesiz. Ayrıca 3.sırada sunulan yaşam alanı da gayet iyi görünüyor. Yeni MDX’in bagaj hacminin 464 litre olduğu fakat ikinci ve üçüncü sıra koltuklar yatırılırsa bu hacmin 2.021 litreye ulaştığı da belirtiliyor.
Acura’dan diğer bazı yeni haberler Acura NSX, pratik bir SUV olarak hayal edildi Acura’nın patronu, giriş seviyesi model hakkında yeni ipuçları verdi Acura NSX Type R ve NSX Spider, 2021 yılında çıkış yapabilir 2021 Acura TLX, yolcuların başlarını saran hava yastıklarına sahip
Acura, yeni MDX’in Type S adlı sportif versiyonu hakkında da bazı ipuçları vermişti. Bu versiyonun 3.0 litrelik turbo benzinli V6 motor ile geleceğini ve bu motorun 360 beygir güç ile 480 Nm tork üreteceğini şimdiden biliyoruz. Buna ek olarak bu özel versiyonda gelişmiş Brembo frenler, daha özel koltuklar, 1.000 W’lık 25 hoparlörlü harika bir ses sistemi gibi şeylerin bulunacağı da biliniyor.
2021 model yeni jenerasyon Acura MDX’in başlangıç fiyatı ise ABD’de 46.900$ olarak belirlenmiş durumda. Yani aracın geçen seneki fiyatına göre başlangıç fiyatında 2.000$’lık bir artış yaşanmış. Bu da yepyeni bir tasarım ve onca yeni gelişme göz önüne alınırsa çok normal karşılanacaktır.

Kaynak:

Acura

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir