2021 Audi RS3 Sportback ve RS3 Sedan’dan ilk teaser!

2021 Audi RS3 Sportback ve RS3 Sedan’dan ilk teaser!

 

Beş silindirli dinamik ikilinin tanıtımına adım adım…

Sık sık görüntülenen yeni nesil RS3 ailesinden ilk resmi görüntüler sonunda yayınlandı. Audi’nin bu yıl tanıtmasını merakla beklediğimiz yeni performanslı modelleri, bol bol görsel ve bir basın açıklaması ile karşımızda. Aşağıda görebileceğiniz video içerisinde de 6:42’ye gelirseniz, performanslı modelleri hareket halinde görebileceksiniz.
Yeni hatchback ve sedan modeller bol bol kamuflaj altında gizlenmiş durumda. Yine de Audi Sport’un kendisine ait kamuflajları pek fazla şey gizleyemiyor. Her iki aracın yanında bulunan devasa “1-2-4-5-3” logoları, aracın motorunun silindir sayısına işaret ediyor. RS Q3 ve TT RS gibi modellerde bulunan 2.5 litrelik TFSI motor ile gelecek bu canavarlar, performansları ile dudak uçuklatacak.

Galeri: 2021 Audi RS3 Sportback ve RS3 Sedan Teaser’ları

Büyük hava kanalları ve arka kısımdaki oval egzoz çıkışları araçların, S3’ün ağabeyi olduğunu kanıtlar nitelikte. Buna ek olarak gözlerimiz bizi yanıltmıyorsa araçlar yere yaklaşmış ve jant çapları büyümüş. Hatta sedan modelde bir de bagaj kapağına entegre spoiler görebiliyoruz. Genel anlamda iki modelin de üretime hazır gövdelerini giydiğine ise şüphe yok.

Kompakt RS araçlarında 400 bg güç ve 480 Nm tork üretebilen bahsi geçen TFSI ünitenin, yeni nesil RS3 ailesi için “masajlanacağı” iddia ediliyor. Kulağımıza çalınan bilgilere göre bu motor, iki modelde de toplamda 420 bg güç ve 500 Nm tork çıkışına ulaşacak. Yine de bu bilgilerin henüz resmi olmadığını belirtelim. Yani dereyi görmeden paçayı sıvamamakta fayda var.
Bunu da oku ⠀ Audi RS3 Sportback’ten yepyeni casus video geldi Porsche Taycan’a küçük kardeş mi geliyor?
Modellerin, Frankfurt Otomobil Fuarı’nı beklemeden tanıtılmasını bekliyoruz. Şimdilik resmi bir çıkış tarihi açıklanmamış olsa da resmi teaser’lar, yeni nesil RS3 ailesinin kısa süre içerisinde bizlerle olacağının habercisi.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir