2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü için finalistler belli oldu!

2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü için finalistler belli oldu!

 

Listede VW Grubu’ndan 3 model var.

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir haberde, “Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü” için belirlenen 2021 yılı adaylarının 29 araçlık listesini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise bu listede bazı elemeler yapıldı ve 7 araçlık finalist listesi karşımıza çıktı. İşte o liste:
Citroen C4
Cupra Formentor
Fiat 500
Land Rover Defender
Skoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3
Listeyi okuduğumuzda Volkswagen Grubu’ndan 3 adet aracın bulunduğunu da görüyoruz. Yani Volkswagen Grubu’nun ödüldeki şansının yüksek olduğu bir gerçek. Ayrıca bu finalistler arasında 2 adet tamamen elektrikli model de yer almış. Bunlar Volkswagen ID.3 ile yeni Fiat 500 oluyor.
Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’nün 2021 yılı final oylaması ise Şubat ayının sonlarında gerçekleşecek. Bu 7 araç arasından bu ödüle layık görülen aracın açıklanacağı tarih ise 1 Mart 2021 olarak belirtildi.
ODD’nin 2020 ödüllerine de göz atın 2020 yılının Gladyatörleri belli oldu! Bu ödüle geçtiğimiz yıl layık görülen model ise Peugeot 208 olmuştu. Hem de 208; Porsche Taycan, BMW 1 Serisi ve Tesla Model 3 gibi önemli finalistlerin bulunduğu bir yılda bu ödülü almayı başardı.
1964 yılından beri düzenlenmekte olan bu ödülde 23 farklı Avrupa ülkesinden 60 farklı önemli otomotiv uzmanının jüri olarak görev aldığını da belirtmiş olalım. Bu ödülü ilk kazanan araç ise Rover 2000 olmuştu.
Bunlar da ilginizi çekebilir Yılın otomobilinde okuyucusunun seçimi de Clio oldu Dünyada Yılın Otomobili Seçilen Araçlar Dünyada Yılın Otomobili Ödülü’nün 2020 Yılı Kazananı Belli Oldu 2019 Dünyada Yılın Kadın Otomobili açıklandı

Kaynak:

Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir