2021 BMW i4, 485 kilometre menzili ile tanıtıldı

2021 BMW i4, 485 kilometre menzili ile tanıtıldı

 

Tasarımı nasıl buldunuz?

Son yıllarda görmediğimiz bir taktik izleyen BMW, i4’ü planlanandan tam üç ay önce tanıttı. Adını aldığı konsept modele bir hayli benzeyen elektrikli model, iX3 ve iX gibi modellerin arasına katılacak. i4, Bavyeralı üreticinin gelecek planlamalarının da önemli bir parçası olacak.
Aslında aracın, konsept versiyonu ile olan benzerliği şaşırtıcı değil. BMW tasarımcıları o dönemlerde de modelin bir şov aracı değil, üretime hazır prototip olduğunun altını çiziyordu. Zaten konsept modellerde tanıdığımız “aşırı ve bayağı” tasarım bu modelde karşımıza çıkmamıştı.

Galeri: 2021 BMW i4

Profilden bakıldığında dikkat çeken ilk şey tabii ki arka kapılar oluyor. 4 Serisi Coupe’nin aksine elektrikli otomobillerde bir norm haline gelen açılır kapanır kapı kollarını kullanan i4, bu sayede daha aerodinamik bir yapıya kavuşuyor. Ailenin bir diğer üyesi olacak 4 Serisi Gran Coupe’nin de bu tasarıma kavuşacağını hatırlatmakta fayda var.
Bavyeralı üreticinin elektrikli ürünlerini temsil eden mavi dokunuşlar ızgarada ve kapı panellerinde karşımıza çıkıyor. 4 Serisi’nin devasa ızgarasını kullanan model, Türk okuyucularımızı rahatsız etmeyecek gibi görünüyor.
Bunu da oku BMW iX prototipi, takipçimiz tarafından görüntülendi Yeni nesil BMW iDrive bilgi eğlence sistemi tanıtıldı Alman marka teknik detayların büyük bir kısmını açıklamamış olsa da i4’ün temel bilgileri elimize ulaştı. 530 bg güç üretebilecek model, 0-100 km/sa hızlanmasını da 4 saniye civarında tamamlamış olacak. Aracın menzili ise WLTP testlerinde 590 kilometre, EPA testlerinde 485 kilometre olarak ölçülmüş.
i4’ün yeni detayları ve kabin görselleri ilerleyen günlerde bizlerle olacak.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir