2021 BMW M5 CS, dudak uçuklatan hızlanma süreleri ile geldi

2021 BMW M5 CS, dudak uçuklatan hızlanma süreleri ile geldi

 

Daha az ağırlık, daha fazla güç.

2021 yılında merakla beklediğimiz otomobiller listesinde başı çeken BMW M5 CS sonunda tanıtıldı. 2020 yılının Haziran ayında karşımıza çıkan standart M5’in ardından hemen adını duymaya başladığımız bu özel model, yaklaşık 7 aydır pek çok kez casuslarımıza yakalandı. Aradan geçen merak dolu 7 ayın ardından M5 CS, beklentilerimizin altında kalmayan yapısı ile karşımıza çıktı.
Konu bir CS modeli olduğunda ilk olarak “ne kadar hızlı?” sorusunu sormak gerekiyor. Bildiğiniz üzere Bavyeralı üretici CS takısını getirdiği araçları daha hafif ve daha güçlü yapmayı amaçlıyor. Aynı formülü izleyen BMW mühendisleri M5 CS’i, Competition türevinden tam 104 kilogram daha hafifletmiş. 4.4 litrelik çift turbolu V8’i tam 636 bg güce çıkartmayı başaran Alman üretici, aracı “M” takısına sahip en güçlü otomobil unvanına kavuşturmuş.
Daha önce duyduğumuz iddialardan çok daha farklı rakamlara sahip olan M5 CS, hızlanma süreleri ile de dudak uçuklatıyor. Bu değişimler aracın 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlamasına yardımcı olurken, 0-200 km/sa ivmelenmesi 10.4 saniye sürüyor. Hala 305 km/sa gibi bir azami hıza sahip olan model her anlamda M5’ten çok daha hızlı.
Bunu da oku ⠀ 2021 BMW 2 Serisi Coupe, kamuflajlarını azaltmaya başladı BMW, ürün gamını daraltarak EV üretimine fon sağlayacak Fakat cebinizden çıkacak ekstra ücret sadece bu teknik değişimlere gitmeyecek. Kabin içerisinde M logolu karbon fiber koltuklar, yeni siyah ve kırmızı işlemeli döşemeleri ile sizleri karşılıyor. Arka kısımda bir çift yarış koltuğu daha bulunduran bu çarpıcı model, koltukların baş bölgelerinde bulunan Nürburgring silueti ile de dikkat çekiyor. BMW’nin bu efsanevi pistte CS ile rekor kırdığının iddia edildiğini de hatırlatalım…
Kabin içerisinde dikkat çeken detaylardan biri de CS logosunun aklınıza gelebilecek her noktada karşınıza çıkıyor olması. BMW mühendisleri açılır kapanır kol dayanağını ortadan kaldırarak ciddi bir ağırlık tasarrufu sağlandığını da ifade ediyor. Fakat modelin geçirdiği bu yoğun diyetin, ihtiyacınız olan konfor elemanlarını ortadan kaldırmadığını da belirtelim. 12.3 inç büyüklüğünde bilgi eğlence sistemi de araç içerisindeki yerini koruyan donanımlar arasında.
Dışarıya adım attığımızda ise işin rengi değişiyor. CS logosunu gözümüze sokmaya devam eden BMW tasarımcıları, Gold Bronze adını verdiği renge sahip detayları ızgaranın etrafında ve özel üretim 20 inçlik jantlarda kullanmış. Kaputu karbon fiber ile güçlendirilmiş plastik materyallerden üreten Alman marka, motor kapağında ise sadece karbon fiber kullanarak 70 kilogram hafifleme sağlamış.
Yeni M5 CS, sınırlı sayıda üretilecek. Sadece bir yıl boyunca satışta kalacak aracın ilk modellerinin bahar aylarında showroom’lara gelmesi bekleniyor. Almanya’da modelin fiyatı 199.900 € olarak belirlenmiş durumda. Bu rakam günümüz kuru ile 1.790 milyon TL’ye tekabül ediyor.

Galeri: 2021 BMW M5 CS

1

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir