2021 Ford Bronco üretimi tavan dolayısıyla gecikiyormuş

2021 Ford Bronco üretimi tavan dolayısıyla gecikiyormuş

 

Sebep, kabiliyetli off-road makinesinin çıkarılabilir tavanında yaşanan tedarik sorunuymuş.

Ford, geçtiğimiz hafta 2021 Bronco’nun pazara sürülme tarihinin erteleneceğini duyurmuştu. Mavi Oval yaptığı açıklamada “COVID ile alakalı olarak tedarikçilerin yaşadığı zorlukları” sebep göstermişti ancak detaya girmemişti.
The Detroit Free Press’in öğrendiğine göre imalatı ve dolayısıyla pazara girişi sekteye uğratan sorun, çıkarılabilir tavana bağlı denizaşırı bir tedarikçiymiş. Sorunun detayları bilinmese de COVID-19 etkisiyle yaşanan bir durum olduğu öğrenilmiş. Automotive News’a göre Almanya merkezli Webasto’nun üstlendiği tavan üretiminde sıkıntı çıktığı için kabiliyetli off-road makinesinin satışa sunulması da biraz gecikecek.

Galeri: 2021 Ford Bronco

Her ne kadar Bronco’lar tavansız olarak satışa sunulamayacak olsa da Ford, üretimin geri kalan kısmını halledebilecek durumda görünüyor. Hem iki hem de dört kapılı gövde tipini vuran bu gecikme, Automotive News’a göre ekstra bir sarkmaya neden olmayabilir. Kaldı ki orijinal plan, 2021 ilkbaharında Bronco’ları bayilere dağıtmaktı. Bu planın etkileneceği düşünülmüyor.
İmalat açısından bu yaklaşım sorun çıkarmayabilir ancak halkla ilişkiler alanında böyle bir duyuru yapmak risk teşkil eder. Çünkü sözün tutulamaması durumunda Ford, ciddi bir krizle karşı karşıya kalabilir. Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar, Bronco sahiplerinin araçlarına kavuşmasını biraz geciktirebilir çünkü marka, şimdiden 190.000 sipariş aldığını doğrulamıştı.
Ford Bronco haberleri COVID-19, Ford Bronco üretimini de vurdu! Ford şimdiden 190.000 adet Bronco siparişi aldığını açıkladı Ford’dan geçen hafta yapılan duyuru haricinde yeni bir açıklama gelmedi. Depozito veren 190.000 kişinin sipariş alımlarını ocak ayı ortasında başlatmayı hedefleyen marka, ilkbaharda üretimi başlatıp yaz aylarında Bronco’ları teslim etmeyi planlıyor. Bakalım bu durumda bir değişiklik olacak mı?

Kaynak:

Automotive News, The Detroit Free Press

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir