2021 Genesis G80 ve GV80 Euro NCAP testlerinden geçti

2021 Genesis G80 ve GV80 Euro NCAP testlerinden geçti

 

Test sonuçları başarılı.

Hyundai’ın premium markası olan Genesis, birkaç yıl önce tanıttığı GV80’i ve yeni G80’i Avrupa topraklarına getirdi. Tabii ki modeller her şeyden önce Avrupa standartlarına özel Euro NCAP güvenlik testlerinden geçti. Euro NCAP’in düzenlediği bu testlerin sonucunda iki model de maksimum not olan beş yıldız ile ödüllendirildi.
Yüksek sürüşlü kardeşine göre çok daha yeni olan G80; yetişkin yolcu kategorisinde yüzde 91, çocuk yolcu kategorisinde yüzde 77, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 77 ve güvenlik asistanları kategorisinde yüzde 91 gibi oldukça yüksek notlar aldı.

Galeri: Genesis EV G80

GV80 ise yetişkin ve çocuk yolcu kategorisinde kardeşi ile aynı notlara sahip. Fakat yüksek sürüşlü model yayalara daha fazla tehlike teşkil ettiği için zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 66, güvenlik asistanlarında ise yüzde 88 gibi bir not almış.
Bir çift elektrikli motora sahip olan G80, henüz geçtiğimiz günlerde Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Bu iki elektrikli üniteden toplamda 370 bg güç ve 700 Nm tork üretebilen model, 0-100 km/sa hızlanmasını beş saniyenin biraz üzerinde tamamlayabiliyor.
Bunu da oku Yeni Genesis G90 janjanlı jantlarıyla yakalandı Genesis Coupe tekrar üretilse nasıl görünürdü?
Euro NCAP yöneticisi Michiel van Ratingen: “Pandemi ve tedarik sıkıntısı süreci, otomotiv dünyasını çok sert etkiledi. Fakat bu duruma rağmen Genesis’in oldukça etkileyici bir performans sergilediği görülebiliyor. Citroen yeni C4 modelleri ile dört yıldızı almayı başarırken yine de bizleri mühendisliği ile etkilemeyi başardı.”
 

Kaynak:

Euro NCAP

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir