2021 Hyundai Tucson’un farlarının sırrı ne?

2021 Hyundai Tucson’un farlarının sırrı ne?

 

Biraz karartma, biraz ayna ve karşınızda ızgaraya uyumlu şekilde gömülmüş farlar!

Farları normalde görmeye alıştığımızdan farklı yerlere konumlamak ya da gizlemek, uzun yıllardır markaların yaptığı bir numaradır. Birçoğumuzun aklına doğrudan kapaklı farlar gelse de 1968-1970 Dodge Charger’da olduğu gibi ızgara ardında gizlenen elemanlar da vardı. Bunun modern dünyadaki en güncel temsilcisi, çarpıcı tasarımı ile dikkatleri üzerine toplayan yeni Hyundai Tucson oldu.
Aslına bakarsanız yeni Tucson’un aydınlatma elemanları kapalıyken ızgaraya baktığınızda farları seçebiliyorsunuz ancak teknik olarak farın bu kısmı, heybetli ızgaranın bir parçası. Koreli marka, bu düzeni nasıl yaptığını açıkladı ve sisteme dair detaylı görseller yayınladı.

Galeri: Hyundai Tucson yeni far düzeni

Hyundai, Tucson’un yüzüne lensleri oldukça ilginç bir biçimde entegre etmiş. Kısacası Koreli marka, yarı-ayna adı verilen bir teknik kullanarak dış lensin iç kısmına ince bir metal katman eklemiş. Izgarada karartılmış krom detaylar tercih eden Hyundai, Tucson’un farlarına da benzer işlemi uygulayınca bu iki parça bütünleşik gibi görünmeyi başarmış.
Tabii burada iki cümle ile özetleyince size kolay gelmiş olabilir fakat Hyundai’in gösterdiği çabayı daha iyi anlamak istiyorsanız fotoğraf galerisine bakmanız yeterli. Gördüğünüz gibi yeni Tucson’un far ve stop grubu son derece komplike parçalar içeriyor. Izgaradaki farların daha çok ışık saçabilmesi için gücü arttıran Koreli marka, sıcaklıkların aşırı yükselip ampullerde erime olmaması adına buraya bir de sensör eklemiş. Havalı olduğunu kesinlikle kabul ediyoruz ancak yeni Tucson sahiplerinin önden yapacakları bir kazada daha fazla para harcamak zorunda kalacakları gerçeğini seveceklerini sanmıyoruz.
Yeni Hyundai Tucson’dan haberler Yeni 2021 Hyundai Tucson’un tüm teknik özellikleri belli oldu! ⠀ Yeni nesil Hyundai Tucson çok gösterişli Hyundai’in kullandığı yeni tasarımları beğenirsiniz, beğenmezsiniz orası size kalmış fakat Koreli üreticinin segmentte oldukça öne çıkaran dizaynlar seçmeye başladığını kabul etmelisiniz. Bakalım 2021 Tucson, gerçek dünyada nasıl görünecek? Koreli SUV’yi test etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kaynak:

Hyundai

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir