2021 Jaguar F-Pace SVR ekstra performans ile geldi

2021 Jaguar F-Pace SVR ekstra performans ile geldi

 

İngiliz marka performanslı SUV modelini hem düzlükte hem de virajlarda daha iyi yapmış.

2021 Jaguar F-Pace SVR daha fazla tork ve yükseltilmiş maksimum hız değeri ile tanıtıldı. İngiliz marka düzlük performansındaki bu iyileştirmeyi elden geçirilerek “lift” adı verilen kaldırma kuvvetini %35 düşüren yeni ön yüz ile desteklemiş.
Kaput altında yatan 5.0 litrelik süperşarjlı V8’in gücü makyaj öncesinde olduğu gibi 558 bg (410 kW) fakat tork değeri 680 Nm’den 700 Nm’ye çıkarılmış. Sekiz ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman ise markanın çılgın sedanı XE SV Project 8’dekiyle aynı.

Galeri: 2021 Jaguar F-Pace SVR

Ekstra tork ve yeni Dynamic Launch adı verilen kalkış kontrol sistemi sayesinde 2021 F-Pace SVR durur hâlden 100 km/h sürate artık 3.9 saniyede ulaşabiliyor. Eskiden bu rakam 4.2 saniye idi. Azami hız ise 283 km/h’ten 287 km/h’e çıkarılmış.
Jaguar mühendisleri makyajlı SVR’da şasi tarafını da öksüz bırakmamış. Elektrik destekli direksiyona yapılan dokunuşlar daha hassas ve tepkili bir yönlendirme hissi sağlarken frenler yeni balatalara ve pedal adımını kısaltan Integrated Power Booster (Bütünleşik Destek Arttırıcı) sistemine kavuşmuş. Adaptif amortisörler düşük hızda daha sakin bir karakter sergileyecek şekilde ayarlanmış.
2021 Jaguar F-Pace SVR 2019 Jaguar F-Pace SVR Dışarıdan bakıldığında inceltilen LED farlar, ön yüze eklenen hava bıçakları dışında pek bir fark görmek mümkün değil. Estetik dokunuşları minimumda tuttuğunu kabul eden Jaguar, yapılan değişimler ile fren ve güç ünitesi için daha iyi soğutma sağlandığının da altını çiziyor.
Jaguar’dan haberler Yeni Jaguar XJ EV ve pek çok modelin geleceği tehlikede Makyajlı Jaguar E-Pace, tanıdık yüzü ve yeni teknolojileri ile geldi İçeride ise boyutu 10 inçten 11,4 inçe çıkan yeni multimedya sistemi dikkat çekiyor. Kablosuz güncelleme alma özelliği bulunan sisteme yeni bir vites kolu, çinko alaşım malzemeden üretilmiş kulakçıklara sahip direksiyon simidi ve 12.3″ boyutlu dijital gösterge paneli eşlik ediyor.
Jaguar henüz 2021 F-Pace SVR’ın fiyatlarını açıklamadı.

Kaynak:

Jaguar

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir