2021 Kia Carnival, SUV’lere taş çıkartacak donanımları ile geldi

2021 Kia Carnival, SUV’lere taş çıkartacak donanımları ile geldi

 

Eskilerin Sedona’sına elveda zamanı.

Yeni bir logo ve yeni bir tasarım diline kavuşan Kia, daha modern ve yenilikçi çizgisini her ürününe yansıtmak istiyor. Geçtiğimiz yıl Kia K5 ismi ile Optima’ya veda eden üretici, Cadenza’nın adını da K8 ile değiştirdi. Fakat markanın bu dinamik yapısının en iyi temsilcisi, “eskilerin Sedona’sı” Carnival olacak.
Minivan segmenti şu sıralarda kan ağlıyor olsa da Kia, Carnival ile bu anlayışı değiştirmeye geldi. Temelinde bir SUV olarak tasarlanan bu canavar içerisinde üç sıralı koltuğa ve bol bol premium donanıma sahip. Gelin modelin detaylarına yakından bakalım.
Dış Tasarım
Kuzey Amerika’nın minivan dörtlüsü Chrysler Pacifica ile Voyager, Honda Odyssey ve Toyota Sienna’dan çok daha farklı görünen araç Kia’nın yeni tasarım dilini kullanıyor. Japon üreticiye göre bu yeni tasarım dili aracı hem daha büyük gösteriyor, hem de kullanışlı hale getiriyor. Markanın alametifarikası olan ızgarası ön kısımda kendine yer bulurken, Seltos’ta gördüğümüze benzer far tasarımı da dikkat çekici.
Burnunun üstünde yeni Kia logosunu taşıyan aracın kaputu da eğimli şekilde tasarlanarak Carnival’ın SUV havasının belirginleşmesini sağlamış. Tamamen siyah renge sahip olan A-, B-, ve D sütunları araca şık görünüm katarken, sürgülü kapının kanallarının da göze çarpmamasını sağlıyor. Carnival’in genel anlamda premium bir görünüme sahip olduğu kesin.
Kabin içerisinde de bu hissi almak mümkün. Geniş bir ön konsol üstüne yerleştirilen bilgi eğlence sistemi tam 12.3 inç büyüklükte satın alınabiliyor. Direksiyonun arkasında bulunan dijital gösterge panelinin de opsiyonel olduğunu belirtelim. Carnival standart olarak 8.0 inçlik bir ekran ve analog gösterge paneli ile geliyor. Fotoğraflardaki modelin çift gövde rengine sahip bir model olduğunun da altını çizelim.
Aile Aracı
Aile aracı kavramını SUV’lerden tekrar almak isteyen Carnival, tek bir motor seçeneği ile geliyor. Kaputunun altında 3.5 litrelik V6 motor taşıyan model, 295 bg güç ve 355 Nm tork üretecek. Standart olarak 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile gelen aracın önden çekişli olduğunu da belirtelim.
Motor seçeneği ve şanzıman ise direkt olarak ailenin büyük çocuğu Telluride’dan alınmış durumda. Yine de Carnival, yerini aldığı Sedona’dan daha güçlü hale getirilmiş durumda. Bu da aracın çekiş gücünün de yukarıya tırmandığı anlamına geliyor.
Bunu da oku KIA’ya saldıran hacker’lar, çok yüksek miktar bir para bekliyorlar Kia, K8 adlı yeni lüks sedan modelini gösterdi
Aracın bu yapısının N3 adı verilen platformu ile desteklendiğini de belirtelim. Kia, bu sağlam altyapı sayesinde oldukça geniş ailelerin ya da macera severlerin Carnival’in arkasında karavan taşımasına yardımcı olacağını ifade ediyor. Aynı zamanda aracın içerisi eskisinden de daha iyi yalıtılmış durumda.
Kabin İçi
Kabindeki değişimler ise yalıtım ile sınırlı değil. Eskisinden daha geniş bir kabine sahip olan model üç sıralı koltuğa sahip. Bu koltukların en arka sırası katlanabilirken, ikinci sıra araç içerisinden çıkartılabiliyor. Böyle bir durumda Carnival tam 4.108 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor.
Fotoğraflarda gördüğümüz modelin en yüksek donanım paketi olan SX Prestige olduğunu belirtelim. Bu paket ile birlikte ikinci sıradaki koltuklar “VIP Lounge” adı verilen bir tasarıma dönüşüyor. Böylece tamamen elektrikli hale gelen koltuklar, ayak ve kafa desteğine kavuşuyor. Tamamen deri ve yumuşak kumaş materyaller ile donatılan koltuklar oldukça rahat görünüyor.
Fakat Carnival’in yetenekleri bununla da sınırlı değil. Aracın tam ortasında bulunan koltuk raylı bir sistem üzerine oturtulmuş durumda. Bu koltuk ileriye ve geriye alınabildiği gibi katlanarak masa olarak da kullanılabiliyor. Otomatik raylı kapı ve bagaj standart olarak sunulan donanımlar arasında gelirken, sesinizi arka koltuğa ileten iletişim sistemleri yüksek donanım paketlerinde karşımıza çıkıyor.
Kia Carnival, bahar aylarında satışa sunulmuş olacak.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir