2021 Kia Sportage Avrupa versiyonunun çıkış tarihi açıklandı

2021 Kia Sportage Avrupa versiyonunun çıkış tarihi açıklandı

 

Yeni Sportage’da neler değişecek?

Kia, Avrupalı Sportage’dan ilk görüntüleri yayınladı. Tasarım çizimleri, model ailesinin 1993’teki başlangıcından bu yana Avrupa pazarına adanan ilk versiyonun nasıl olacağı hakkında fikirler veriyor. “Eski Kıta” için NQ5 kod adı verilirken, ön ve arka taraf küresel versiyonla neredeyse aynı görünecek. Yalnızca yan profilin biraz daha farklı olacağı gözüküyor.
Biraz abartılı gelebilecek bu çizimler, Avrupa modeli için daha fazla bilgi alabileceğimize dair ipuçları veriyor. Uluslararası Sportage oldukça büyük bir çeyrek cama sahipken, gösterilen crossover’da bu kısım yok ve ayrıca daha sportif bir arka direğe sahip. Onun yerine arka kapı camları, çıkacak olan modelle aynı segmentte küçük bir sabit cam içerecek.

Galeri: 2021 Kia Sportage

Kia, GT Line donanımını iki tonlu bir görünüm ve devasa tekerleklerle sunuyor. Her ne kadar fark edilmiyor olsa da, uzun aks aralığının daralması nedeniyle çıkacak modelin daha kısa arka kapılara sahip olması gerekmeli. Buna referans olarak, küresel 2022 Sportage 4.6 metre uzunluğunda ve 2.7 metre dingil mesafesine sahip. Dolayısıyla Avrupalı kardeşinin daha kısa olmasını ve muhtemelen aynı genişlik ve yüksekliği alacağını bekliyoruz.
Bunu da oku Kia Stinger aramızdan ayrılıyor mu? Kia EV6, Kuzey Amerika’nın gözdesi oldu!
Aracı daha kompakt hale getirmenin biraz ağırlık kaybıyla sonuçlanacağını tahmin edebiliyoruz. Fakat bu durum, yakıt verimliliği ve performansı açısından baktığımızda önemli iyileştirmeler yapmaya yetecek kadar önemli olmayacak diye düşünüyoruz. Bununla birlikte, bir plug-in hibrit güç aktarma organının onaylandığını belirtelim. Destekler, motorlar, vites kutuları ve diğer donanımların birçoğunu en son Hyundai Tucson’dan alacaktır diyebiliriz.
Elektrikli kuruluma gelecek olursak, turboşarjlı 1,6 litre benzinli motor ile 67 kilowatt elektrik motoru ve 13,8 kWh lityum iyon polimer pil ile bir araya gelecek. Sportage PHEV’ın 1 Eylül’de gerçekleşmesi programlanan çevrimiçi tanıtımın ardından önümüzdeki ay IAA Münih’teki gösteri aracı olarak karşımıza çıkacak. Satışların ise yıl sonundan daha önce başlaması planlanıyor.

Kaynak:

Kia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir