2021 KIA Sportage Nürburgring’i turlarken yakalandı

2021 KIA Sportage Nürburgring’i turlarken yakalandı

 

Koreli SUV gelişim testlerini Nordschleife’de sürdürüyor.

Genellikle Nürburgring denildiğinde akla rekor denemeleri ya da lastiklerini ağlata ağlata asfaltı çiğneyen test otomobilleri görmeye alıştık. Fakat ünlü pist her zaman aksiyona sahne olmuyor. Örneğin yukarıdaki videonun kahramanı olan kamuflajlı SUV, burada rekor kırmak yerine genel değerlendirmeler adına Almanya’daki zorlu parkuru turluyor. Bahsettiğimiz araç ise 2021 KIA Sportage’dan başkası değil.
Kasım ayında görülen prototipin aynısı gibi duran test aracını kullanan mühendisin yavaş gittiğini söyleyemeyiz ancak klipte gördüğümüz kadarıyla 2021 KIA Sportage’a ait prototip çok yüksek tempolu da sayılmaz. Kaldı ki kimse SUV alımında sportif karakteri ön plana koymuyor ve Sportage, adında “Sport” geçse de bir spor otomobil olmadığını göstererek ilerliyor. Gövdenin yatması viraj performansı için iyiye işaret olmasa da Sportage’ın konforlu yapısına dikkat çekiyor.

Galeri: 2021 Kia Sportage Casus Fotoğraflar

Yeni nesil Hyundai Tucson ile aynı platformdan yükselecek olan 2021 Sportage’da iki farklı aks mesafesi seçeneği sunulabilir. Avrupa ve Türkiye gibi pazarlarda standart versiyonun satılması beklenirken uzatılmış aks mesafesi, Çin gibi bu konuya ilgi gösteren ülkelerde yer alacaktır. CarSpyMedia’dan gelen bilgilere göre test aracı plug-in hibrit düzene sahip – bu da KIA’nın tıpkı Hyundai gibi farklı motor seçenekleri kullanacağının habercisi.
Yeni Sportage yakında geliyor ⠀ 2021 Kia Sportage, modern dokunuşlar ile hayal edildi Yeni nesil Kia Sportage, ilk kez görüntülendi Tasarım hakkında konuşmak isterdik ancak ön ve arka bölümde kullanılan sahte paneller yorum yapmayı güçleştiriyor. KIA’nın güncel ürünlerine bakılırsa Sportage da artık daha keskin hatlara geçiş yapacak. Yani inceltilen far ve stop grubu, büyüyen ızgara gibi detaylar görebiliriz. İç mekânda ne olacağını bilmiyoruz fakat markanın burada ciddi bir adım atması bekleniyor.
Son çıkan iddialara göre Koreli marka, yeni nesil Sportage’ı 2021 yılının nisan ayında görücüye çıkaracak.

Kaynak:

CarSpyMedia / YouTube

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir