2021 Mercedes-Benz CLS, yeni yüzü ve direksiyonu ile karşımızda

2021 Mercedes-Benz CLS, yeni yüzü ve direksiyonu ile karşımızda

 

Kartelaya yeni renkler ve döşeme seçenekleri de eklendi.

Ürün gamında detaylı bir metamorfoz süreci başlatan Mercedes-Benz, bu kez de makyaj operasyonundan geçirdiği Mercedes-Benz CLS Serisi’nin örtüsünü kaldırdı. Yeni ve daha temiz motor seçeneklerine kavuşan model, tasarım anlamında da ufak değişimler yaşadı.
Ufak kısmının altını çizmek istiyoruz zira bu değişimleri fark etmek için araca bir hayli yaklaşmak gerekiyor. Ön kısımda yenilenen ızgara ve çok daha sportif görünen tampon, en çok dikkat çeken yeniliklerden. Buna ek olarak jant takımlarında da değişimler göze çarpıyor. Kartelaya eklenen “Spectral Blue Metallic’e” ek olarak kullanıcılar, pek çok yeni renk seçeneğinden de yararlanabilecek.

Galeri: 2021 Mercedes-Benz CLS 450 4MATIC

Kabindeki en büyük değişim ise direksiyon tasarımında gerçekleşmiş. Bu yeni tasarımın simidi, ellerinizi koyduğunuz yeri algılayabilecek bir sisteme sahip. Bu da CLS’in yeni yarı otonom sistemlerini sorunsuz şekilde kontrol etmenizi sağlıyor.
Yaşam alanı da yeni seçeneklerden nasibini almış. Alman tasarımcılar yeni renk ve döşeme kombinasyonlarını opsiyon listesine eklemiş durumda. İstenildiği takdirde kabin içerisinde çift renk düzeni kurulabiliyor.
Bunu da oku Mercedes-Benz EQE, bir kez daha görüntülendi Yeni Mercedes-AMG SL, GT Roadster’ın yerini alacak Yeni CLS, bol bol dizel motor seçeneği ile gelecek. Eskisinden çok daha çevreci olacak bu motorların ilk basamağında 1.9 litrelik 194 bg güç ve 400 Nm tork üretebilen bir ünite mevcut. Daha fazla güç isteyen kullanıcılar 2.0 litrelik dört silindirli ve 265 bg güç ile 550 Nm tork çıkışına sahip üniteyi tercih edebilecek. Dizel seçeneklerin zirvesinde ise 6 silindirli ve 3.0 litre hacme sahip bir opsiyon bulunuyor -ki bu motor 330 bg güç ve 700 Nm tork üretebiliyor.
Benzinli motor seçeneklerini de masajlayan Mercedes mühendisleri, CLS 350’yi artık 300 bg güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik 4 silindirli motor seçeneği ile satışa sunacak. Bir üst basamakta bulunan CLS 450 4MATIC ise 3.0 litrelik altı silindirli motorundan 367 bg güç ve 500 Nm tork çıkışı sağlayacak.
Ailenin en yeni elektriklisi CLS 53 4MATIC+ ise aynı motorun yarı hibrit desteğe sahip versiyonunu kullanacak. Bu model 435 bg güç ve 520 Nm tork çıkışı sağlayan motoru ile 0-100 km/sa hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlıyor.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir