2021 Mercedes-Benz EQS nihayet “metal” gösterdi!

2021 Mercedes-Benz EQS nihayet “metal” gösterdi!

 

Lüks ve büyük EV sonunda kamuflajı iyiden iyiye azaltmaya başladı.

Mercedes-Benz, elektrikli otomobil ailesini yavaş yavaş genişletiyor. EQC ile başlayan atılım EQA ile devam etti ve sıra, yelpazenin amiral gemisi konumunda olacak EQS’e gelmeye başladı. Alman üretici, uzun süredir gerçekleştirdiği gelişim testleri esnasında ilk kez otomobilin “metal panellerini” gizlemezken yakalandı. Tabii ön ve arka bölümde hâlâ hatırı sayılır miktarda kamuflaj kullanıldığını belirtmek lazım.
Eğimli ve yuvarlak hatlar ile öne çıkan elektrikli lüks sedanın arka bölümü, çizgiler dolayısıyla biraz daha fastback gibi duruyor. Geniş ön yüz araca heybetli bir duruş katarken geçtiğimiz günlerde yayınlanan teaser görsellerinden tanıdığımız bir tasarım bizi karşılıyor.

Galeri: 2021 Mercedes-Benz EQS casus fotoğraflar

S-Serisi’nin elektrikli versiyonu olarak tanımlanabilecek olan EQS, Mercedes-Benz’in sıfır emisyonlu araçlara özel geliştirdiği EVA platformundan yükselecek. Güç ünitesi konusunda hâlâ ortada net bir veri yok ancak Alman marka, yeni EQS modelinin 700 km’den fazla erişim mesafesi sunacağı bilgisini daha önce paylaşmıştı. Menzilin WLTP standartlarına göre olduğunu, yani Amerika Birleşik Devletleri’nde geçerli olan EPA’nın kuvvetle muhtemel daha düşük bir değer vereceğini de hatırlatalım.
Mercedes EQS geliyor Mercedes-Benz EQS, kamuflaj miktarını bir hayli azaltmış Mercedes EQS’ten, “Hyperscreen’siz” kabin görüntüleri geldi Mercedes-Benz, EQS ile teknolojiyi de ön plana çıkaracak. Kabini yayınlanan otomobilde MBUX Hyperscreen adı verilen yeni multimedya ve dijital gösterge paneli çiftinin opsiyon olarak sunulacağını biliyoruz. Çizilmez cam ardına yerleştirilmiş yekpare sistemi kullanmayan EQS modellerinde ise W223 S-Serisi’nde gördüğümüz MBUX yerleşimi kullanılacak.
Alman marka, yeni EQS modelini 15 Nisan’da tanıtacak ve çok geçmeden lüks EV’nin satışlarına başlayacak.

Kaynak:

Automedia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir