2021 MINI Cooper hafifçe makyajlandı

2021 MINI Cooper hafifçe makyajlandı

 

Yeni farlar, çift renkli tavan ve trim güncellemeleri mevcut.

Modern MINI Cooper’ın F56 kodlu üçüncü jenerasyonu tanıtıldığı 2014 yılından beridir pek değişmedi. Ancak İngiliz marka, 2021 model yılı için ikonik modeline bir dizi güncelleme içeren bir makyaj operasyonu hazırladı. Yeni tasarım diline kavuşan Cooper’ın tüm versiyonları (Cooper 3 kapı, Cooper Convertible, John Cooper Works ve elektrikli Cooper SE) bu değişikliklerden nasiplenecek.
Dışarıdan bakıldığında göze çarpan ilk yenilik, Cooper’ın ön bölümüne uygulanmış. MINI tasarım ekibi geleneksel parlak siyah çerçeveli ızgarayı gövde rengi bir parçayla harmanlamış. Bu sayede biraz daha temiz bir duruş kazanan Cooper, standart olarak sunulan LED farlarının yanı sıra 17 ve 18″ çaplı jantları ve gövde rengi parça yoğunluğunun arttırıldığı arka dizayn ile öne çıkıyor. Birleşik Krallık bayrağındaki Union Jack formu stop lambasındaki yerini korurken sene içinde Metalik Gri, Ada Mavisi ve (aşağıda görebileceğiniz) Zesty Sarı renkleri de kartelaya eklenecek.
2021 MINI Cooper İlk aşamada makyaj operasyonu göze çok değmese de MINI, bu algıyı sunacağı yeni paket ve trim opsiyonları ile kırmayı hedefliyor. Bunlardan en öne çıkanı, tavan üzerindeki çift renkli süsleme. Kapak fotoğrafındaki araçta San Marino Mavisi ve Açık İnci Mavisi, Jet Siyahı renkle birleştirilmiş. Bu opsiyon, JCW hariç tüm sabit tavanlı MINI Cooper’larda alınabilecek.
2021 MINI Cooper Piano Black paketi ise artık daha fazla parçaya siyah dokunuş getirecek. Örneğin far çerçevelerine uygulanan siyah, LED elemanlarla birleşince yeni Cooper’a biraz “pörtlek gözlü” havası vermiş. Bu tonu stop lambası çerçevesi, ayna kapakları, kapı kolları, benzin deposu kapağı, armalar, egzoz ve ızgara tarafında görebileceğiz. Krom parçalar ise bahsi geçen parçalarda standart olarak sunuluyor.
Yelpazenin tepesine konumlanan John Cooper Works, diğer makyajlı Cooper’ların aksine ızgarasında gövde rengi trim parçaları taşımayacak. Performans odaklı modelde iki büyük hava girişinin arasına konumlanan altıgen ızgara yer alacak. Arkada ise yeni tampon ve daha büyük spoyler JCW’yi diğer Cooper’lardan ayıracak.
2021 MINI Cooper Makyajlı Cooper ailesinin kabininde ise konumu değiştirilmiş havalandırma çıkışları, yenilenmiş trim parçaları ve standart olarak gelen, Apple CarPlay uyumlu, 8.8″ boyutunda dokunmatik ekranın çevresine uygulanan piyano siyahı detaylar dikkat çekiyor. Çeşitli ambiyans aydınlatması seçenekleri de sunan yeni Cooper’da Light Chequered adı verilen yeni bir kumaş döşeme ve ısıtmalı direksiyon simidi de bulunacak.
Giriş seviyesi üç kapılı Cooper modeli yoluna 136 bg güç, 220 Nm tork sunan üç silindirli 1.5 turbo benzinli motor ile devam edecek. Standart olarak 6 ileri manuel, ekstra ücret karşılığında 7 ileri çift kavramalı vites kutusu ile eşlenen aracın bir üst basamağında ise dört silindirli 2.0 turbo benzinli motorundan 192 bg (141 kW) güç, 281 Nm tork sunan Cooper S yer alacak. John Cooper Works ise aynı üniteden aldığı 231 bg (170 kW) güç, 320 Nm tork ile yelpazenin starı olmaya devam edecek.

Galeri: 2021 MINI Cooper

1

Elektrikli Cooper SE ise herhangi bir güç ünitesi güncellemesi görmeden 137 kW (184 bg) güç, 366 Nm tork sunarak yola devam edecek.
Tamamen yenilenen Cooper gelene kadar MINI, bu güncellemeler ile B segmenti temsilcisini canlı tutmayı hedefliyor. Bakalım İngiliz marka bu planında başarılı olabilecek mi? Şu anda Türkiye’de Cooper ailesi 310.553 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Makyajlı modelin geliş tarihine göre fiyat 400.000 bandının üzerine çıkabilir.
MINI Cooper haberleri Yeni MINI Cooper daha modern bir tasarıma kavuşacak ⠀ Rolling & Fren Testi | Sessiz Savaş: Küçük Elektrikliler Kapışıyor!

Kaynak:

MINI

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir