2021 Renault Kiger minik gövdesiyle geldi

2021 Renault Kiger minik gövdesiyle geldi

 

Fransız markanın şirin crossover’ı Hindistan’da satılacak.

Renault, geçen sene sonunda konsept olarak tanıttığı minik crossover modeli Kiger’in üretim versiyonunu görücüye çıkardı. Fransız markanın “kompakt” olarak tabir ettiği araç aslında “kei-car”dan hallice zira Kiger’in uzunluğu sadece 3.991 mm. Hindistan’da büyük rağbet gören 4 metreden küçük araçlar sınıfına giriş yapan Kiger, Renault yelpazesindeki gerçek “kompakt” crossover Kadjar’dan tam 46 cm daha kısa.
Fransız üreticinin Hindistan yelpazesinde Kwid’in de altına konumlanan Kiger’in yerden yüksekliği, bozuk yollarla dolu ve kalabalık nüfuslu pazarın beklentileri düşünülerek 205 mm olarak ayarlanmış.

Galeri: 2021 Renault Kiger

Dış tasarım ise bir dizi Renault modelinin karışımı gibi denebilir. Önü ağabeyi Kwid’e benzeyen Kiger, arka kısmındaki C formlu LED stopları ile kısa süre önce incelediğimiz yeni Captur’u andırıyor. Hem önde hem arkada LED aydınlatma elemanları sunan Kiger’in üst paketlerinde 16″ jantlar bulunuyor. Uygun fiyatlı olmasına rağmen Kiger’in çift renk sunması da olumlu.
Kabinde ise klima kontrolleri diğer Dacia ve Renault ürünlerindeki üç yuvarlak eleman göze tanıdık geliyor. Start-stop düğmesi ve 7″ boyutlu dijital göstergeyi de başka modellerden biliyoruz. Merkezi konsoldaki dokunmatik ekranın ölçüsü ise 8 inç.
Renault’nun Hindistan’da sattığı minivan modeli Triber ile aynı altyapıyı paylaşan Kiger’in kaputu altında üç silindirli, 1.0 litrelik TCe motor yatıyor. 100 bg güç, 160 Nm tork üreten motor 5 ileri manuel ya da CVT şanzıman ile ön tekerleri hareketlendiriyor.
Bir alt basamakta ise atmosferik 1.0 SCe motor yer alıyor. 72 bg güç, 96 Nm tork sunan ünite ise 5 ileri manuel ya da robotize Easy-R vites kutusu ile eşlenebiliyor. Güç değerleri kulağa düşük gelse de Kiger’in sadece 1.012 kg olduğunu hatırlatalım. Renault, spor modu sayesinde Kiger’in “daha hızlı vites geçişleri ve iştahlı motor tepkisi” sunduğunu söylüyor.
Renault haberleri ⠀ Renault 5, elektriğin gücü ile geri döndü! ⠀ Neden Almalı? | 2020 Renault Captur 1.3 TCe 155 Icon
Clio’dan bile küçük boyutlarına rağmen Kiger, sınıfının en iyi bagaj hacmine sahip – 405 litre. Arka koltuklar katlandığında 879 litreye çıkan depolama hacmine iç mekânda çeşitli gözlerle elde edilen 29 litre daha eşlik ediyor. Bunda segmentte bir ilk olan “üst torpido gözü” donanımının katkısını da belirtmek lazım.
Belli ki Renault, Hindistan pazarında Hyundai Venue, KIA Sonet ve Nissan Magnite’a karşı rekabet etmeye hazır duruyor. Sizce Kiger, 200.000 TL’den düşük bir etiket ile ülkemizde satılsa başarılı olur muydu?

Kaynak:

Renault

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir