2021 Skoda Fabia yeni tasarımından ipuçları veriyor!

2021 Skoda Fabia yeni tasarımından ipuçları veriyor!

 

Çekyalı süpermini modelini daha önce hiç bu kadar net görmemiştik.

Skoda, tamamen yeni Fabia modeline ait bir prototipi Çekya’nın D10 kodlu otoyolunda test ederken casuslara yakalandı. Auto.cz takipçisi Jakub Ruta’nın kaydettiği görüntülerde Skoda’nın B segmenti temsilcisinin geçtiğimiz günlerde makyajlı Kodiaq’a uyguladığı kamuflaj ile gizlediğini anlayabiliyoruz.
Ruta’ya göre dördüncü nesil Fabia selefine göre daha geniş ve daha olgun bir tasarıma sahip. LED far ve stop lambalarına bakılırsa karşımızdaki prototip üst donanım paketlerinden birine mensup. Öte yandan beyaz renkli gizleme çalışmalarının altından seçilen çıkıntı ise, Fabia’nın stop lambalarının bagaj kapağına kadar uzadığını gösteriyor.
Diğer Skoda modellerinde olduğu gibi yeni Fabia’nın da diğer VAG Grubu kardeşlerine (Volkswagen Polo, SEAT Ibiza ve Audi A1) nazaran büyük olacağını düşünüyoruz. 2022 sonunda ya da 2023’te ise Dacia Logan MCV, Renault Clio Sport Tourer ve SEAT Ibiza ST gibi modellerin ölümüne rağmen yola devam edecek olan Fabia Combi’yi göreceğiz.
Şimdiye kadar kabinden net bir görüntü alınamadı fakat videonun bir kısmında konsolun üst kısmı göze çarpıyor. Scala ve Octavia çiftinden tanıdığımız tablet tarzı multimedya sistemi muhtemelen küçük kardeş Fabia’da da kendine yer bulacak. Hâlihazırda piyasada bulunan model MQB ile çok az ortak parça taşırken yeni Fabia, MQB A0 platformunun tüm nimetlerinden faydalanacak.
Fabia’dan haberler Yeni Skoda Fabia ilk kez üretim gövdesi ile görüntülendi Yeni Skoda Fabia Polo taklidi yaparken casuslara yakalandı MQB platformuna geçiş ile birlikte Fabia IV, daha geniş bir iç mekâna ve daha teknolojik özelliklere kavuşacaktır. 2018 yılında uygulanan makyaj ile dizel seçeneklerini kaybeden Fabia’nın dördüncü jenerasyon örnekleri de muhtemelen yalnızca eTEC takısını taşıyan hafif hibrit TSI benzinli motorlardan beslenecektir.
2018 Skoda Fabia’ya ait fotoğraf galerisi

Galeri: Makyajlı 2018 Skoda Fabia

2

Polo ve Ibiza’ya bakılırsa 60 bg ile 115 bg arasında güç sunan 1.0 litrelik üç silindirli motorun TSI (turbo) ve MPI (atmosferik) versiyonları Fabia’da da kendine yer bulacaktır. Şanzıman seçenekleri ise 5 ve 6 ileri manuel ile 7 ileri DSG olacaktır.
Öte yandan SEAT Ibiza’da sunulmaya başlanan 1.5 litrelik 150 bg gücündeki TSI motor da listede var ancak Skoda’nın ilk aşamada bu seçeneği sunacağını sanmıyoruz zira Çekyalı marka, kardeşlerine göre daha uygun fiyat etiketi taşıma hedefiyle geliştiriliyor.
Yeni nesil Fabia’yı 2021 yılı içinde göreceğiz. Üretim gövdesinden kısa süre sonra yanıltıcı kamuflajın gelişi, lansmanın önümüzdeki aylarda karşımıza çıkacağına işaret ediyor. Bekleyip görelim.

Kaynak:

Auto.cz

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir