2021 Skoda Fabia’dan yepyeni casus fotoğraflar geldi

2021 Skoda Fabia’dan yepyeni casus fotoğraflar geldi

 

Fabia IV hem standart hem de Monte Carlo paketiyle karşımızda.

Güncel Skoda Fabia, ilk tanıtıldığı zamanlarda kullanışlılığı ile öne çıkıyordu fakat aradan geçen 5 senede NJ kodlu üçüncü nesil, kardeşleri Volkswagen Polo ve SEAT Ibiza’ya göre hem tasarım hem de teknoloji açısından geride kalmaya başladı. Çekyalı markanın patronu, geçtiğimiz sene yeni Fabia’nın 2021’de geleceğini müjdelemişti. Casuslarımız, süpermini modeline ait iki yeni prototip daha görüntülemeyi başardı.
Beyaz ve kırmızı gövde rengine sahip test araçlarının ikisinde de Volkswagen Grubu’nun son yıllarda bolca başvurduğu yanıltıcı kamuflaj uygulaması mevcut. Hâlihazırda piyasada bulunan Fabia III modelinde opsiyonel olarak sunulan LED aydınlatma elemanlarının dizaynı, yeni far ve stopları saklama konusunda iyi iş çıkarıyor.

Galeri: 2021 Skoda Fabia normal ve Monte Carlo versiyonlar casus foto

Fabia III’te dört parçalı olarak gelen LED gündüz sürüş farları yeni jenerasyonda kesintisiz bir LED şerit ile değiştirilecek gibi görünüyor. Arkada ise daha keskin grafiklere kavuşan LED stoplar, Fabia tarihinde ilk kez bagaj kapağına da uzanıyor. Güncel nesilde üç olan arka park sensörü sayısının dörde çıkması detayı ise Çek markanın B hatch’i hatırı sayılır miktarda büyüteceğinin habercisi.
Şimdiye kadar gördüklerimize bakılırsa Fabia, ağabeyi Scala’dan daha farklı ancak eskiye oranla daha oturaklı bir dizayn ile karşımıza çıkacak ve nihayet MQB A0 platformundan yükselen kardeşlerini yakalayacak. Monte Carlo paketi bile çok heyecan verici durmasa da Fabia -kamuflajın izin verdiği ölçüde- göze daha hoş geliyor. Bu arada beyaz renkli prototipin arka frenleri kampana iken kırmızı prototipte disk frenlere yer verilmiş.
Yeni Skoda Fabia casus fotoğrafları ⠀ 2021 Skoda Fabia yeni tasarımından ipuçları veriyor! Yeni Skoda Fabia ilk kez üretim gövdesi ile görüntülendi İkinci nesilden beridir piyasada bulunmayan RS versiyonu, iyice sıkılaşan emisyon kuralları göz önüne alınırsa Fabia IV’te de geri dönmeyecek gibi görünüyor. Zamanında 1.4 TSI motorundan 180 bg üreten Fabia’nın dördüncü nesildeki en güçlü versiyonu muhtemelen 1.0 TSI ünitenin 110 ya da 115 bg’lik türevi olacaktır.
Yüksek ihtimalle Monte Carlo, en güçlü motorun sunulduğu tek paket olarak kendini standart Fabia’lardan ayıracaktır. Keza süspansiyon ayarları ve kabin dizaynı da Monte Carlo’nun öne çıkan özellikleri arasında yer alacak. Şu an için 1.5 TSI motor sadece SEAT Ibiza’da görev yapıyor. VW Polo’daki en güçlü seçenek ise 200 bg gücündeki 2.0 TSI motorlu Polo GTI. Audi A1’de de 200 bg’lik bir versiyon bulunduğunu not edelim.
Son olarak VAG Grubu’nun B segmenti temsilcileri arasında station wagon gövde tipine sahip tek model de Fabia IV olacak. Renault Clio Sport Tourer ve SEAT Ibiza ST gibi modellerin sahneden çekilmesiyle birlikte uzun tavanlı Fabia, 2022 sonlarında segmentinin yegane temsilcisi olarak yollara çıkacak. O zamana kadar eski nesil Fabia Combi satışları yeni Fabia hatchback ile birlikte sürdürülecek.

Kaynak:

Automedia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir