2021 Subaru WRX’in 10 Eylül’de tanıtılacağı kesinleşti!

2021 Subaru WRX’in 10 Eylül’de tanıtılacağı kesinleşti!

 

Yeni nesil ralli aracına sayılı günler kaldı.

2021 New York Otomobil Fuarı’nın iptal edilmesinin ardından gözler Subaru’ya çevrilmişti. Yeni nesil WRX’i bu fuarda tanıtacağını açıklayan üretici, iptal edilen etkinlik hakkında bir açıklama yapmayınca bizler de modelin, fuarda tanıtılması beklenen tarihte karşımıza çıkacağını düşünmeye başlamıştık. Fakat sonunda resmi bir açıklama geldi.
Yeni WRX teaser’ları yayınlayan üretici, aracın tanıtım tarihini 10 Eylül olarak açıkladı. Yayınlanan bu teaser’lardan anladığımız kadarıyla yeni nesil model, güncel sedandan çok da farklı bir tasarıma sahip olmayacak. Buna ek olarak modelin 6 ileri vitesli manuel bir şanzıman ile geleceği de resmen duyuruldu. Henüz motor hakkında net bir açıklama gelmemiş olsa da modelin en az 300 bg güç üretebilecek FA24 kod adlı 2.4 litrelik turbolu motoru kullanması bekleniyor.

Galeri: 2021 Subaru WRX Teaser

19 Ağustos’ta tanıtılması beklenen model, bu erteleme ile birlikte Subaru’ya da aracın son pürüzlerini giderebileceği bir 20 gün kazandırdı. WRX’in marka için ne kadar önemli bir model olduğu düşünülürse, Subaru’nun bu 20 günlük süreci en iyi şekilde kullandığını söyleyebiliriz.
Bunu da oku ⠀ Subaru Forester Wilderness’tan bir teaser daha geldi! Subaru BRZ ve Toyota GR 86, elektrik ile güçlenecek!
 
Yeni WRX ile birlikte STI versiyonu hakkındaki söylentiler de ortaya çıkmaya başladı. Eğer standart WRX tahminlerdeki gibi 300 bg güç ile gelirse, STI modeli en az 400 bg güce ulaşacaktır. Şimdilik kulağımıza çalınan bilgilere göre STI türevini 345 bg güç üretirken görebileceğiz. 
10 Eylül’de yeni Subaru WRX’in tüm detaylarını .com Türkiye’de bulabileceksiniz!
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir