2021 Toyota Land Cruiser beklenenden çok daha geç çıkabilir

2021 Toyota Land Cruiser beklenenden çok daha geç çıkabilir

 

Çip sıkıntısı, düş artık yakamızdan.

Alıcılar yeni Toyota Land Cruiser’ı oldukça seviyorlar. Model o kadar popüler ki, Cars Guide’a göre otomobil üreticisinin bazı donanım seviyelerine dair mevcut talepleri karşılaması neredeyse dört yıl sürebilir. Çip sıkıntısı da bütün durumu kötüleştirmekten başka bir şey yapmıyor.
Toyota, Land Cruiser için 2 Ağustos’ta talepleri kabul etmeye başladığından bu yana 20.000 sipariş topladı. İlginç bir istatistik: Japonya’daki alıcıların yaklaşık yüzde 90’ı ZX ve GR Sport donanımlarını seçmiş. Cars Guide’a göre teslim edilmesi en uzun süren de bunlarmış.

Galeri: Toyota Land Cruiser 300

2

İşin çok daha kötü kısmı var. Toyota, Land Cruiser’ı parça eksikliği nedeniyle Ağustos ayının bir kısmında ve Eylül ayının çoğunda için üretemedi. Bu durum modelin sadece Japonya’da değil, bütün dünya çapında kullanılabilirliğini etkiliyor. 
Land Cruiser’ın çok sayıda sipariş verdiğine  dair birçok rapordan sadece biri. Örneğin Ağustos ayında Toyota, talebin çoktan ilk 12 aylık üretimi karşılayacak kadar yüksek olduğunu bildirmişti. Şimdi düşünüyoruz da, o zaman bile, yeni Land Cruiser’ı alan herkes araca sahip olmak için en az bir yıl beklemek zorundaydı.
Bunu da oku ⠀ ÖTV kararının ardından Toyota’da fiyatlar ne alemde? Toyota, elektrikli bir dizel ünite geliştiriyor olabilir mi?
Başka bir  rapor ise, çip sıkıntısının bu modeli de bir hayli etkilediğini ve otomobil üreticisinin lansmanını 2022’ye kadar erteleyebileceği kulislerde konuşuluyor.

Kaynak:

Cars Guide

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir