2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport’un azami hız testlerine ortak olun

2021 Volkswagen Golf GTI Clubsport’un azami hız testlerine ortak olun

 

Otoban şartları da yeterince iyi değil.

Sekizinci nesil Volkswagen Golf R, Kasım ayında resmi çıkışını gerçekleştirmişti. “Üretilen en güçlü Golf” unvanını taşıyan bu özel model, en az kendisi kadar özel bir küçük kardeşe sahip. Dünyanın belli bölgelerinde satışa sunulan bu modelin adı ise Golf GTI Clubsport.
Tabii ki GTI Clubsport, tam teşekküllü bir R modeli kadar güçlü değil. Öte yandan aracın 300 bg güç ve 400 Nm tork üretebildiğinin altını çizmekte de fayda var. Gücünü 2.0 litrelik turbolu dört silindirli üniteden alan bu model, 7 ileri vitesli çift kavramalı bir şanzımana sahip. Kısacası Clubsport takısı, standart GTI’a yaklaşık 60 bg güç ve 30 Nm tork kazandırıyor. 

Galeri: 2021 Volkswagen Golf 8 GTI Clubsport

GTI Clubsport’un resmi verilerine göre aracın 0-100 km/sa hızlanması 6 saniyenin altında tamamlanıyor. Elektronik bir hız limitleyici ile azami hızı 250 km/sa’te sınırlanan model, Automann-TV sayesinde gerçek performansını asfalt üzerine çıkartabiliyor.
Her zaman olduğu gibi yine Alman otobanlarının hız limiti olmayan bölgelerine yolculuk ediyoruz. Bu videoda Golf GTI Clubsport, 0-100 km/sa ivmelenmesini 5.7 saniyede tamamlıyor. 100-200 km/sa hızlanması ise tam 11.5 saniye sürüyor. Fabrika ayarlarının üstüne çıkmayı başaran maksimum sürat ise 252 km/sa olarak ölçülmüş durumda.
Bunu da oku Volkswagen Polo Harlekin 2021’de geri döndü 2021 Volkswagen Golf R Variant, kamuflajsız gövdesi ile yakalandı Fakat bizce aracın çok daha yüksek bir performansa sahip olması mümkün. Dikkat ederseniz otobandaki koşulların yeterli olmadığını görebilirsiniz. Bu sebeple daha doğru koşullarda karşımıza daha farklı sonuçlar çıkabilir.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir