2022 Audi Q5 E-Tron’un homologasyon süreci görüntüleri paylaşıldı

2022 Audi Q5 E-Tron’un homologasyon süreci görüntüleri paylaşıldı

 

Audi Q5 E-Tron’un yeni görselleri heyecanı zirveye taşıdı.

2021’in ilk aylarında tanıtılan Audi Concept Shanghai’ı dileriz ki hatırlıyorsunuzdur çünkü sizi bu sefer onun üretim versiyonuyla tanıştıracağız. Q5 E-Tron, Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı web sitesinde paylaşılan görüntülerle beklenmedik bir başlangıç yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti’nde satılan ve bütün yeni arabaların geçtiği homologasyon süreciyle alakalı yeni bilgiler ve görseller paylaşıldı.
Q5 künyesine sahip olmasına rağmen, yeni Q5 E-Tron’un orta boy olan versiyonu ile pek ortak noktası yok, zira Volkswagen ID.6’a benzer ve daha büyük bir elektrikli SUV’den bahsediyoruz. Volkswagen ID.6 ile tam olarak aynı uzunlukta olan ve üç sıralı koltuklu bir elektrikli araç olan Q5 E-Tron’un uzun aks aralığının 2.965 milimetre olduğunu ve bunun VW ile aynı olduğunu da belirtelim. Velhasıl bu rakam bile 3.000 milimetre dingil mesafesine sahip Hyundai Ioniq 5’e yetişmesine imkan vermiyor.

Galeri: 2022 Audi Q5 E-Tron

Bu noktada herhangi bir iç mekan görüntüsüne yer verilmese de Audi Q5 E-Tron’u neredeyse tüm açılardan inceleyebiliyoruz. Görüntülerin paylaşıldığı web sitesinde -öyle sanıyoruz ki- daha pahalı versiyonlar için ayrılmış parlak, turuncu ve gölge renkleri dahil çeşitli alaşım jant tasarımları ve boya seçenekleri de var. Ek olarak, yan ayna kapakları için iki tonlu bir kaplamanın yanı sıra, kaplamalara bağlı olarak da farklı far seçeneklerinin olduğunu da belirtelim.
Şimdiye kadar sizin de tahmin edeceğiniz gibi, mekanik olarak tek ve çift motorlu VW ID.6 ile aynı platformu kullanan 35 E-Tron ve 50 E-Tron Quattro versiyonunu inceledik. Yeni MEB tabanlı elektrikli SUV, 180 beygir gücü üreten elektrikli motoruyla arkadan çekişli olarak satışa sunulacak. VW’in ise kaç saniyede 100 km/s hıza ulaşabileceği sorusu aklınıza geliyorsa bu soruyu 9.3 saniye olarak cevaplandırabiliriz. Tek motorlu model ayrıca 207 beygir gücünde, bu da demek oluyor ki aracın tek motorlu versiyonu bile ID.6’dan daha güçlü durumda. Q5 E-Tron, VW’e göre 0-100 km/sa hızlanmasında onda iki saniye daha hızlı.
Bunu da oku Audi, Skysphere adını verdiği konseptinin teaser’larını paylaştı Audi, Singleframe ızgaradan vazgeçmeyecek
Çift motorlu, dört tekerlekten çekişli Q5 E-Tron, 304 beygirden daha fazla güce sahip ve VW’in aracına göre 100 km/sa hıza 6,6 saniyede çıkıyor. Quattro donanımlı modelin ne kadar ağır olduğunu merak ediyorsanız, görsellerin yer aldığı web sitesindeki bilgiler, aracın ağırlığının neredeyse bir Bentley Bentayga V8 kadar olan 2,410 kilograma sahip olduğunu söylüyor.
Resmi lansman, yüksek ihtimalle Chengdu Motor Show’un başlamasının planlandığı ayın sonunda (27 Ağustos) olacaktır diye düşünüyoruz. Tıpkı ID.6 gibi şekilde, Q5 E-Tron’un sadece Çin’e özel bir model olacağını düşünüyoruz, zira dünyanın geri kalanı daha sofistike bir altyapı olan PPE mimarisi ile gelecek Q6 E-Tron’u tercih edecektir. Bu platform aynı zamanda elektrikli Porsche Macan’ın omurgasını oluşturacak. Bununla ilgili açıklamaların da 2022’de gelmesini bekliyoruz.

Kaynak:

MIIT

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir