2022 BMW 7 Serisi çamurluk kameralarıyla testte

2022 BMW 7 Serisi çamurluk kameralarıyla testte

 

Yenilenmiş dört çıkışlı egzoz düzeni de dikkat çekiyor.

BMW, yeni nesil 7 Serisi’nin testleri için bir kez daha Nürburgring’in yolunu tuttu. 2022’nin ikinci yarısında görücüye çıkarılması beklenen otomobil hâlâ yoğun kamuflaj taşıyor ancak prototipte dikkat çekici birkaç detay mevcut. Bunların ilki, ön çamurluklardaki kanatçıklara konumlanan kameralar.
Büyük ihtimalle 360 derece görüş ve park asistanı, kör nokta uyarı sistemi gibi donanımlar için kullanılacağını düşündüğümüz bu kameralar lüks sedanın yarı otonom sürüş sistemlerini de destekleyebilir. Mesela sinyal verildiği takdirde güvenli şerit değişimi için kameraların sürücüye görsel destek sağlaması tatlı bir özellik olurdu.

Galeri: 2022 BMW 7 Serisi yeni casus fotoğraflar (Nürburgring)

Profilde göze çarpan bir diğer detay ise ilk olarak elektrikli SUV modeli iX’te gördüğümüz yeni kapı kolu düzeni oluyor. Tabii BMW, bunların görülmemesi için normal kolların üzerine sahte elemanlar yerleştirmiş. 7 Serisi prototipi çift ekran düzenine sahip sekizinci nesil iDrive multimedya sistemini de iX’ten alacak gibi görünüyor.
Alçağa konumlanan far grubu biraz E31 8 Serisi’ni hatırlatsa da BMW’nin burada çok daha farklı bir düzen kullanacağına inanıyoruz. Geçici gibi duran aydınlatma elemanları değişse de yerlerinin oynayacağını da sanmıyoruz.
Güncel BMW modellerindeki devasa ızgara umuyoruz ki yeni 7 Serisi’nde karşımıza çıkmayacak. Siyah ve beyaz kamuflaj ardına gizlenen tamponun köşelerindeki hava panjurları ise gözden kaçmıyor. Genel olarak ön bölümün tasarımı 2013 yılında Pininfarina imzalı Gran Lusso konseptini andırıyor.

Arkada da geçici stoplar kullanan BMW, o bölgedeki çıkıntıyı pek gizleyememiş. Bu da gerçek stopların burada görünenden daha büyük olacağına işaret ediyor. Güncel M760i’de kullanılandan farklı egzoz çıkışı ise prototipin yelpazenin en üstüne yerleşecek versiyona mensup olduğunun sinyallerini veriyor. Muhtemelen yeni 7er, V12’ye veda edecek ve en güçlü versiyon bir V8’den beslenecek…
…tabii eğer elektrikli i7’nin M Performance versiyonu tacı içten yanmalı motorun elinden almazsa. BMWBLOG’a göre giriş seviyesine arkadan itişli i7 eDrive45’i konumlayacak olan BMW %100 elektrikli 7 Serisi ailesinde iki seçenek daha sunacak: i7 xDrive50 ve i7 M60. 80 ile 120 kWh arasında değişen bataryalardan beslenecek olan ailenin en güçlüsü i7 M60, iddialara göre 500 bg’den fazla güç üretecek.
BMW 7 Serisi’nden haberler ⠀ Yeni BMW 7 Serisi oto yıkamada görüntülendi Yeni BMW 7 Serisi bir kez daha görüntülendi
Hâlihazırda makyajlı versiyonu ile satışta olan modelden çok farklı olacağı aşağı yukarı belli olan yeni BMW 7 Serisi, %100 elektrikli türeve kavuşan ilk jenerasyon olacak. Bakalım G11’in halefi nasıl bir otomobil olacak?

Kaynak:

Automedia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir