2022 Chevrolet Corvette Z06 sesiyle ipucu verdi

2022 Chevrolet Corvette Z06 sesiyle ipucu verdi

 

Lansman zamanı da açıklandı.

Zaman hızlı akıyor. Chevrolet, ortadan motorlu C8 Corvette modelini tanıttığında takvimler 18 Temmuz 2019’u gösteriyordu. Amerikan marka, aradan geçen 2 yılın ardından ailenin hırçın çocuğu Z06 için de geri sayımı paylaştığı bir teaser videosu ile başlattı.
Sadece 24 saniye uzunluğundaki videoda yeni Z06’ya dair bir detay görmüyoruz ancak sürücünün arkasına yerleştirilen motorun güzel sesi kulakların pasını alıyor. Kaldı ki tasarım zaten yollarda olan C8 Corvette’ten çok uzağa gitmeyecektir.

Galeri: Chevrolet Corvette Z06 C8 Casus Video

Daha önceki Z06 modelleri gibi aerodinamik güncellemeler ve süspansiyon güçlendirmeleri taşıyacak olan C8 jenerasyonu model, Stingray’deki 6.2 litrelik V8’i kullanmayacak. Chevy’nin pist odaklı makinesi, C4 ZR-1’den 26 yıl sonra üstten çift eksantrik milli (DOHC) V8 motor kullanan ilk seri üretim Corvette olacak.
Flat-plane adı verilen krank mili tasarımı sayesinde 9.000 devir çevireceği söylenen C8 Corvette Z06, dört adet eksantrik mili taşıyacak. İddialara göre Z06 atmosferik bir motor kullanacak ve teaser videosu bu tezi destekliyor.
Elimize geçen casus içeriklerde de Z06’nın egzotik motoruna dair ipuçları vardı. Mayıs 2021’de düşen videoda kalkış kontrolüyle ivmelenen prototipler görmüştük. Buradaki tek bilinmeyen, görülen test araçlarının kimliği idi çünkü Chevy, bir yandan da ZR1’in gelişimini sürdürüyor. Yayınlanan teaser videosu ile casus içerikleri karşılaştırdığımızda sesin Z06’ya ait olduğunu anlayabiliyoruz. Pek tabii ZR1 de aynı motordan beslenebilir.
Yeni Corvette Z06 geliyor ⠀ Chevrolet Corvette Z06, performans testlerinde görüntülendi ⠀ C8 Corvette Z06 ve ZR1 prototipleri yakından görüntülendi
Teaser kampanyası resmi olarak başlatılan Z06 Corvette C8 zaman içerisinde daha fazla detay verecektir. Henüz kesin bir lansman tarihi yok ancak sonbaharı işaret eden Chevy, bir ihtimal kasımdaki 2021 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda bir etkinlikle hırçın canavarını dünyaya sergileyebilir.

Kaynak:

Chevrolet

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir