2022 Genesis G80 Sport’un yeni görselleri yayınlandı

2022 Genesis G80 Sport’un yeni görselleri yayınlandı

 

Donanım geliştirmeleriyle birlikte daha agresif bir G80 geliyor.

Genesis, yeni G80 Sport’u bir aydan daha fazla bir süre önce, sadece birkaç görüntü ve sınırlı teknik özellikler ışığında görücüye çıkartmıştı. Hyundai’nin lüks araç üretim bölümü, aracın Güney Kore’de lansmanını kutlamak için yeni ve çok daha fazla ayrıntı içeren fotoğraflar yayınladı. Orta büyüklükteki lüks sedan, kaplamanın altında birtakım yükseltmeler aldığından, Sport versiyonunda daha agresif bir tasarım göze çarpıyor.
Örnek vermek gerekirse, geçen ay kısaca vurgulanan arka tekerlekten yönlendirmek, yol tutuşunu iyileştirmek ve aynı zamanda dönüş dairesini azaltmak G80 Sport’ta ilk kez sahneye çıkıyor. Saatte 60 kilometreye kadar hızlarda, RWS sistemi arka tekerlekleri öndekilere göre zıt yönde döndürürken, daha yüksek hızlarda ise aynı yöne doğru döndürüyor.

Galeri: 2021 Genesis G80 Sport

Adının hakkını verecek şekilde G80 Sport, yeniden işlenmiş yaylar ve amortisörler ile daha can alıcı ve daha sportif bir süspansiyon düzenine sahip. Genesis, tam hızlanmaya erişebilmek ve vites geçişlerini olabildiğince hızlı tutabilmek içinse bir Sport+ modu da ekledi. 
Araçta “ADS”, yani Active Sound Design olarak adlandırılan bir özellik bulunmakta ve bu “orta ve düşük motor ses notalarını vurgulama” anlamına geliyor. Başka bir deyişle, G80 Sport, motor sesini gerçekte olduğundan daha şiddetli hale getirmek için kabin içindeki hoparlörler aracılığıyla sahte motor gürültüsü ekliyor gibi hissettiriyor. Seveni de olabilir sevmeyeni de ancak araca farklılık kattığı aşikar.

Genesis, G80 Sport’u iç pazarda bilinen 2.5 ve 3.5 litre turboşarjlı benzinli motorlar ve 2.2 litre dizel ile satışa sunacağı için kaputun altında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Giriş seviyesindeki benzinli motor 300 beygir gücü ve 422 Nm tork sağlarken, daha büyük olan ünite ise 380 beygir gücü ve 530 Nm tork sağlıyor.
Dizele geldiğimizde, 209 beygir gücü ve 441 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Seçiminiz ne olursa olsun, Genesis G80 Sport (KDM) yalnızca sekiz ileri otomatik şanzımanla gelirken dört tekerlekten çekiş sağlıyor. ABD’ye özel modelin dizel motoru içermesi pek mümkün gözükmüyor, bunun haricinde modelin Kore versiyonuyla neredeyse aynı olacağını düşünüyoruz.
Bunu da oku Genesis, 2021 yazında Avrupa pazarına giriş yapıyor Makyajlı 2020 Genesis G70 böyle görünebilir
Tasarım açısından baktığımızda kullanılan Cavendish Red boyasının G80 Sport’a özdeşleştiğini görüyoruz. Genesis’in BMW 5 Serisi rakibine kıyasla en yeni özelliklerinin, standart olarak tam LED farlar olmasıyla birlikte koyu-krom ön ızgara, ön tekerlek hava perdeleri ve koyu krom pencere çerçeveleri olduğunu söyleyebiliriz.
Benzinli G80 Sport modellerinde çift egzoz ucu düzeni bulunurken, dizel versiyonunda arka tamponun altına gizlenmiş durumda. Aracın içerisinde gerçek alüminyum parçalar, Nappa deri döşemeler, metal pedallar ve Sport’a özgü diğer yükseltmeler mevcut bulunmakta.
Genesis USA, G80 Sport’un ne zaman satışa sunulacağını henüz açıklamasa da model için 2022 yılını bekliyoruz.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir