2022 Nissan Z yeni teaser videolarıyla tanıtıldı

2022 Nissan Z yeni teaser videolarıyla tanıtıldı

 

Z Proto’ya benziyor, değil mi?

Nissan, yeni Z’yi tanıtacağı günü 17 Ağustos olarak belirledi. Şirket, bu iki kapılı otomobili gösterirken onun ilk çıkışının anlatıldığı üç ayrı teaser videosunu da Instagram’da yayınladı. Hatırlayanlar bilir, Japon devi geçen yılın sonlarına doğru Z Proto konseptli yeni modelin ön izlemesini yapmıştı. Casus fotoğrafları da asıl aracın konsept tasarımından çok uzaklaşmayacağının sinyallerini vermişti. Yeni teaserlar da bunu destekliyor.
Çok kısa süren bu üç teaserda araba gölgede saklı gösteriliyor, az da olsa soluk sarı rengine sahip olduğunu görebiliyoruz. Nissan’ın Z Proto’da kullandığı renkle aynı görünüyor. Bunun yanında Nissan, Instagram gönderilerinde otomobille ilgili herhangi bir ek bilgi belirtmedi, dolayısıyla otomobil hakkında daha fazla şey öğrenmek için önümüzdeki haftayı bekleyeceğiz gibi duruyor. Yine de bazı soru işaretlerini giderecek söylentiler var.
 
Nissan’ın yeni Z için Infinity Q60 Red Sport’un kullandığı çift turboşarjlı 3.0 litrelik V6’yı kurması bekleniyor. Motor yaklaşık 406 beygir gücü 484 Nm tork civarında üretim sağlıyor ve altı vitesli düz şanzıman veya otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere güç yüklemesi yapıyor. Çok daha fazlasını sunan yeni Z’yi isteyenler, önümüzdeki yılın başlarında geleceği söylenen Z Nismo’yu beklemek zorunda kalabilir, yine de şu aşamada hiçbir şey kesin değil.
Bunu da oku Nissan, elektrikli bir pickup üretebilir Nissan, Skyline adından vazgeçmeyecek ama…
Teaserlardan hiçbiri Z’nin içi ile alakalı bilgiler vermese de, Nissan’ın Proto’da gösterilenden çok da uzaklaşmaması kanaatindeyiz. Nissan’ın otomobilleri ne zaman satışa çıkarmayı planladığını önümüzdeki hafta öğrenmeyi umuyoruz. Söylentiler bu tarihin 15 Kasım olabileceği yönünde, bu da arabanın önümüzdeki yılın başlarında olduğunu piyasaya girebileceğini gösterir. Nissan umarım önümüzdeki hafta bizleri bilgilendirir.
 
 

Kaynak:

Nissan Amerika / Instagram

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir