2030 yılına kadar Avrupa sokaklarına 30 milyon EV çıkmış olacak

2030 yılına kadar Avrupa sokaklarına 30 milyon EV çıkmış olacak

 

En azından AB’nin hesaplamaları o yönde…

Görünüşe göre 2030 yılı, otomotiv sektörü için milat niteliğinde olacak. Pek çok ülkenin içten yanmalı motorları yasaklayacağını açıkladığı 2030 yılı, üreticilerin bir kısmının da geleneksel güç ünitelerine veda edişini simgeleyecek. Avrupa Komisyonu da bu rüzgara katılarak 10 yıl içerisinde sokaklarda 30 milyona yakın EV görmek istediğini açıkladı.
Bloomberg News’un paylaştığı verilere göre komisyonun bu isteği oldukça dikkat çekici zira halihazırda Avrupa’da 1.4 milyon EV model bulunuyor. Daha önce yapılan araştırmalarda 2028 yılında bile toplam hibrit ve elektrikli otomobil sayısının ancak 28 milyona ulaşabileceği ifade edilmişti.
Elektrikli Devrim! İngiltere, 2030 itibariyle tamamen içten yanmalı motorlara veda edecek 2030 yılında satılacak araçların üçte biri elektrikli olacak Bu da Avrupa Birliği’nin hedefine ulaşabilmesi adına daha sıkı emisyon kuralları ile karşımıza çıkacağına işaret ediyor. İddialara göre bu proje çerçevesinde AB’yi birbirine bağlayan tren hatları da güçlendirilecek. Bu sayede kıtadaki karbon ayak izinin düşürülmesi amaçlanıyor.
Yeni yaptırımlara üreticilerden nasıl bir tepki geleceği de merak konusu. Bildiğiniz üzere şu an yapılan kısıtlamalar bile pek çok markanın başını ağrıtıyor. Bakalım ilerleyen günlerde bizleri ne gibi değişimler bekleyecek?
 
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir