SSC Tuatara, dünyanın en hızlı otomobili oldu!

SSC Tuatara, dünyanın en hızlı otomobili oldu!

 

Merakla beklenen açıklama geldi.

Takvimler 13 Eylül 2007’yi gösterdiğinde SSC Ultimate Aero isimli bir hiper otomobil, 412.22 km/sa hıza ulaşarak azami hız rekorunu kırmayı başarmıştı. Aradan geçen 13 yıl boyunca bu kemer pek çok kez el değiştirmiş olsa da unvan şu anda resmi olarak 447.19 km/sa hıza ulaşan Koenigsegg Agera RS’e ait.
Bildiğiniz üzere bu “resmi rekor” üzerinde bir süredir ciddi tartışmalar bulunuyor. Defalarca “hız rekoru kırmayı denemeyeceğini” söyledikten sonra Chiron Super Sport 300+ ile asfalta çıkan Bugatti, 490.48 km/sa azami hız ile rekorun kendisine ait olduğuna inanıyor. Fakat Guinness Rekorlar Kitabı’nın resmi kurallarına göre hız rekorunun geçerli sayılabilmesi için iki yönlü hız testi yapılması gerekiyor. Maalesef Bugatti bu rekoru tek bir yönde hızlanarak elde etmiş durumda.

SSC Tuatara Dünyanın En Hızlı Otomobili Oldu

Fakat SSC Ultimate Aero’nun “ruhani devamı” niteliğindeki SSC Tuatara, bu tartışmaların tamamına son vermeye geldi. 2017 yılının Kasım ayında rekora koşan Agera RS’in de testlerini yaptığı State Route 160’ta rekora koştuğu iddia edilen modelden ilk doğrulama geldi. Hiper otomobil, 10 Kasım’da yapılan testlerde hem Agera RS’i hem de Chiron Supr Sport 300+’ı geçmeyi başardı.
Oliver Webb pilotluğunda gerçekleşen test sürüşlerinde tamamen üretime hazır bir modelin kullanıldığını belirten SSC, iki yönlü testte ortalama 508.73 km/sa hıza ulaşmayı başardı. SSC Tuatara’nın bu testlerden birinde 484.53 km/sa hıza , diğerinde ise 532.93 km/sa hıza ulaştığı kaydedildi. Rekor kıran pilot Oliver Webb’e göre ise araç bunun da ötesine çıkabilecek kapasitede.
İddialar Doğru Çıktı! SSC Tuatara, dünyanın en hızlı üretim aracı unvanını almış olabilir Tuatara’nın Agera RS ile kırılan pek çok diğer rekoru da topladığını belirtelim. SSC, 503.92 km/sa hız ile 1 mili (1.6 kilometre) en hızlı geçen model olmayı başarmış durumda. Buna ek olarak 532.93 km/sa hızlık ölçüm, hiper otomobili şehre açık yolların en hızlısı yapmaya yetiyor.
SSC Kuzey Amerika yetkilileri, rekoru kitabına uygun şekilde kırmak için çeşitli GPS ölçüm cihazları ve iki Guinness gözlemcisi kullanmış. Tuatara’nın rekorunu ölçmek için 15 farklı uydu verisi de işin içerisine dahil olmuş.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir