Üreticiler için geri çağırma işlemleri ne kadar önemli?

Üreticiler için geri çağırma işlemleri ne kadar önemli?

 

Sorunun cevabı kalbinizi kırabilir.

Dünyadaki her otomobil üreticisi, geri çağırma süreçlerinin sert etkilerini en az bir kere de olsa deneyimlemiş durumda. Hem maddi, hem de manevi alanda zarar gören üreticiler zaman zaman kendileri ile alakası olmayan durumlarda bile geri çağırma başlatmak zorunda kalıyor.
Fakat ne olursa olsun bu mekanik arızaların sonu kullanıcıların hayatına mal olabiliyor. Örneğin hiçbir üreticiye ait olmamasına rağmen dünyanın en büyük geri çağırmalarına konu olan Takata hava yastıkları, tam 27 kişinin canını almış durumda. Aynı şey, otomobillerimizin dünyayı zehirlediğini gösteren Dieselgate olayı için de geçerli.
Bunu da oku Mercedes-Benz’den ABD’de çok kapsamlı bir geri çağırma! Hyundai, hatalı Santa Fe ve Sonata motorları için ceza ödeyecek Indiana Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre üreticilerin yüzde 73’lük kısmı geri çağırmaları zaman zaman erteliyor ya da toplam sayıyı parça parça açıklıyor. Örneğin geri çağrılması gereken araç sayısı 500 ise, bunu beş farklı ayda 100’er model çağırarak gerçekleştiriyor. Tabii ki bu ilginç kararın arkasında markanın “kamuoyundaki yeri” büyük rol oynuyor.
Bu davranışın, insanları can ve mal kaybına sürükleyebileceğini unutmamak gerek. Fakat verilere göre geri çağırma işlemi ne kadar büyük ise, üreticilerin tepki verme süresi de o kadar kısa oluyor. Yeni nesil teknolojiler sayesinde araçlarımızın tamiri de oldukça kısa sürüyor.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir