2021 Citroen C5 lansmanı öncesi bir ipucu verdi

2021 Citroen C5 lansmanı öncesi bir ipucu verdi

 

Fransız markanın amiral gemisi 12 Nisan’da geri dönüyor.

Citroën özellikle son birkaç yıldır farklı tasarım uygulamaları ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Seversiniz, sevmezsiniz; orası size kalmış fakat Fransız üreticinin cesur hamlelerine saygı duymalısınız.
Eskiden sedan ve station wagon gövde tipleriyle satılan C5, bu iki kasanın tabiri caizse kırması olarak geri dönüyor. Yeni yayınlanan teaser videosunda station wagon, SUV ve büyük hatchback karışımı model, 12 Nisan’da yapılacak lansmanı öncesinde tasarımından ufak ipuçları verdi.
 2016 yılında Cxperience konseptiyle ön gösterimi yapılan yeni amiral gemisi model, orta boyutlu sedan sınıfı içinde farklı tarzıyla öne çıkacak. Peugeot 508 altyapısını kullanan yeni C5, denkleme biraz daha crossover ve station wagon izleri ekleyecek.
Alışılmışın dışında otomobiller tercih etmeyi sevenleri hedefleyen yeni Citroën C5, tavan çizgisiyle büyük ölçüde sedanları andırsa da yerden yüksekliği ile SUV sınıfına da göz kırpacak. Citroën ürün ve strateji direktörü Laurence Hansen, yeni C5’i “çok farklı, çok konforlu ve muazzam” bir otomobil olarak tanımlamıştı.

Galeri: Citroen Cxperience konsepti

Yukarıdaki video başlığında gördüğümüz “E43” ifadesine bakılırsa Citroën, yeni D segmenti temsilcisinde “C5” ismini de kullanmayabilir. E43’ün isim haklarının Mercedes-AMG’de olduğunu hatırlatarak bu tabirin büyük ihtimalle marka içindeki kod adı olduğunu belirtelim.
Yeni Citroën C5 haberleri Yeni Citroen C5, 12 Nisan’da tanıtılacak Yeni nesil Citroen C5 yüksek ihtimalle böyle görünecek! Belki de Fransız marka, hâlihazırda güçlü satışlar yakalayan C-SUV modeli C5 Aircross ile karışıklık yaşanmaması adına 2016’da Çin pazarında yeniden kullanılan “C6” ismini kullanacaktır.
Tüm bu soru işaretleri, bu yılın ikinci yarısında Avrupa satışları başlaması planlanan modelin 12 Nisan 2021’de yapılacak lansmanında ortadan kalkacak. Takipte kalın.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir