2021 Ford EcoSport Active tanıtıldı

2021 Ford EcoSport Active tanıtıldı

 

Fiesta ve Focus’tan sonra EcoSport da “Active”lendi.

Ekim sonunda internete görüntüleri sızdırılan Ford EcoSport Active, daha önce söylendiği gibi 6 Kasım’da resmi olarak tanıtıldı. Mavi Oval’in en küçük crossover modeli (Puma 4.207 mm iken EcoSport 4.096 mm uzunluğunda) tıpkı kardeşleri Fiesta, Focus ve Ka+ gibi ekstra “SUV” detaylarıyla bezenmiş.
Yukarıda saydığımız Active modellerine paralel olarak “aktif yaşam tarzlarına uygun” biçimde ele alınan yeni EcoSport Active’in yerden yüksekliği standart modele göre biraz daha arttırılırken çamurluk ve tampon kısımlarında plastik gövde korumalarına yer verilmiş. Ford, görsel detaylara ek olarak şasiyi de elden geçirmiş. Süspansiyonları güçlendirilen otomobile bir de limitli kaydırmalı diferansiyel eklenmiş.

2021 Ford EcoSport Active

Versiyona özel 17″ çaplı jantlar üzerine oturtulan gövdenin dış bölümünde siyah detaylara yer verilirken içeride yeni çevreci deri döşeme seçeneği sunulmuş. Yelpazenin üst kısmına konumlanan Active’de standart donanım listesinde hız sabitleyici, 8″ boyutlu multimedya sistemi, ısıtmalı ve elektrikli yan aynalar, LED gündüz sürüş farları, karartmalı camlar gibi detaylar yer alıyor.
Avrupa pazarına özel tasarlanan EcoSport Active, standart versiyonu ve Puma/Puma ST çiftiyle birlikte Romanya’daki Craiova tesisinde üretilecek. Romanya için duyurulan motor yelpazesinde yalnızca 1.0 EcoBoost’un 125 bg güç üreten versiyonu ve 6 ileri manuel vites kutusu sunuluyor.
Puma mı EcoSport mu? 2020 Ford Puma 1.0 EcoBoost ST-Line | Neden Almalı? ⠀ 2018 Ford EcoSport 1.0 EcoBoost ST-Line | Neden Almalı? Romanya’daki fiyatı 21.100 € (günümüz kuruyla yaklaşık 214.397 TL) olarak açıklanan araç normal şartlarda orada donanımlı bir Puma ile aynı fiyata fakat Ford, lansmana özel olarak EcoSport Active’i 15.250 €’ya (154.955 TL) bırakıyor.

Kaynak:

Ford

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir