2021 Ford Maverick 1909 Model T’den daha ucuz olabilir mi?

2021 Ford Maverick 1909 Model T’den daha ucuz olabilir mi?

 

İnanması zor, değil mi?

Haberimize Ford Model T’nin marka için çok önemli bir araç olduğundan bahsederek başlayalım. İlk uygun fiyatlı otomobil olarak kabul edilen Model T, Ford’un verimli montaj hattı üretimi sayesinde düşük bir fiyata satılabiliyordu. Böylece orta sınıf aileler, daha önce üst sınıfa özel olan araba seyahati yaşam tarzına adapte olabildiler.
Ford, Ekim 1908’de Model T’yi tanıttığında, 850 dolarlık bir fiyat belirlemişti. Enflasyona göre düşünecek olursak, bu para 25.000 doların üzerinde olmakta ve bu da Ford Maverick’in tanıtıldığında Model T’den daha uygun fiyatlı hale gelmesi anlamını taşıyor.

Maverick, hedef ve taşıma olmadan 19,995 dolarlık fiyat etiketiyle geliyor. Arabayı size getirmek için 1.495 dolar ödemek zorunda olduğunuzu düşünürsek fiyatın hala 21.490 dolar olduğunu görebiliriz. Hala ve hala Model T’ye göre arada fark var. Bir başka örnek daha: On yıl önceki eski Ford Ranger’dan bile daha ucuza geliyor.
Bu para ile temel Maverick XL’i satın alabilirsiniz. Ayrıca Bluetooth bağlantısı ve Apple CarPlay veya Android Auto ile standart bir 8,0 inç orta dokunmatik ekrana sahip oluyorsunuz. Tüm kapılar ve pencerelerin elektrikli olduğunu belirtelim, bu durum 43 cm çeliklere rağmen hiç de kolay değil.

Galeri: 2021 Ford Maverick XL

Maverick’in sesini kulağımıza güzel getiren şey, ön tekerlekleri bir CVT aracılığıyla hareket ettiren, standart 2,5 litrelik hibrit dört silindirli güç aktarma organına sahip olması. Tam olarak kamyona benzemese de, şehirde tahmini 6 l/100 km derecesiyle tutumlu tüketicileri kendine çekecek bir noktası var.
Bunu da oku 2021 Ford GT Heritage Edition, orijinal GT’ye saygı duruşunda! Ford neden Skyline isminin patentini aldı?
Her şeyin dahil olduğu, yani en pahalı Maverick, 42.000 dolar bandına kadar çıkabiliyor. Her ne kadar pahalı olsa da bu fiyata Co-Pilot360 sürücü yardımı teknolojisi paketi, dört tekerlekten çekiş sistemi ve daha güçlü turboşarjlı 2.0 litrelik EcoBoost motorun dahil olması onu satın almaya itiyor.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir