“2018 Motosiklet Sporunun Senesi Olacak”

“2018 Motosiklet Sporunun Senesi Olacak”

 

“2018 Motosiklet Sporunun Senesi Olacak”

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, uluslararası yarışlarda çok başarılı sporculara sahip olduklarını belirterek, “Sene sonu uluslararası arenada birçok madalya ve kupayı ülkemize getirmiş olacağız.” dedi. Başkan 

Uçar, Türk sporcuların yurt dışına çıkıp yarışmaktan çekinmediklerini vurgulayarak, “Bunu her branşta görebiliyoruz. Özellikle pist branşında başarılı sporcularımız var. Milli takımlar kaptanımız Kenan Sofuoğlu’nun önderliğinde Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike’ta, Deniz ve Can Öncü kardeşler Dünya Gençler Şampiyonası’nda, Ali Efe Yeğin Avrupa Superstock1000 Şampiyonası’nda mücadele ediyor. Her bir sporcumuz ödül kürsüsüne çıkacak güç ve tecrübeye sahip.” değerlendirmesini yaptı.

AFYONKARAHİSAR DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA HAZIRLANIYOR 
Bekir Yunus Uçar, 1-2 Eylül tarihlerinde Dünya Motokros Şampiyonası’nı (MXGP) Afyonkarahisar’da yapacaklarını, bu kapsamda hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.
Başkan Uçar, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Belediyesi ile milyonlarca takipçisi olan MXGP’yi en iyi şekilde düzenleyeceğiz. Sadece bir yarış olmayacak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayacak bir festival de yapacağız. Birçok ücretsiz aktivitenin yanında popüler şarkıcılar da konserler verecek. Yılın en büyük etkinliğini Afyonkarahisar’da yapacağız. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile hem yurt dışı hem de yurt içi tanıtımları birlikte yapıyoruz.”

“SOFUOĞLU, KARİYER OLARAK TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SPORCUSU”
TMF Başkanı Uçar, Kenan Sofuoğlu’na ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kariyer olarak Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sporcu.” ifadesini kullandı. Federasyon olarak kendisine destek vermeyi sürdüreceklerini anlatan Uçar, şunları söyledi: “Milli takımlar kaptanımız Kenan Sofuoğlu, sadece bir sporcu değil, aynı zamanda gençlere büyük ilham kaynağı olan bir rol model. Yarış hayatını devam ettirirken genç yeteneklerin bulunup, yetiştirilmesi adına birçok işe imza attı. İşte Toprak ve Öncü kardeşleri hep beraber takip ediyoruz. Pistte rakipleriyle yarışını bitirip, teri soğumadan aynı pistte diğer yarışa çıkan sporcu kardeşleriyle ilgilenmekten hiç geri durmadı. Hem kendi şampiyon oldu, hem de öğrencileri. Ülkemizin milli gururu oldu. Bugüne kadar sorumluluk almaktan çekinmeyen Kenan Sofuoğlu, öğrencileriyle bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecek.”

“GENÇ YETENEKLERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sezon açılışını hedefledikleri sporcu sayısının üzerinde yaptıklarını dile getirerek, “Sezonun açılış yarışını 192 sporcumuzla yapmamız bizi bu yıl ayrıca motive etti.” dedi. Fethiye’de Türkiye Enduro Şampiyonası ve sonrasında Bergama’da yapılan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nda rekor sayıda sporcunun katıldığını belirten Uçar, şunları kaydetti: “Motokros, süper enduro, pist ve süpermoto yarışlarında yeni yüzleri görmek sporumuz adına ayrıca bizi mutlu etti. Biz her sene çıtamızı bir adım daha ileri götürme yönünde adımlar atmaya gayretler ediyoruz. Geçen sezonki lisanslı sporcu sayımızı bu sene arttırıp, genç yeteneklerimize daha fazla destek vermeye çalışıyoruz. Geçen sezonki Türkiye Şampiyonası sayısında bir azaltmaya gittik. Ülkemize yakışır yarış alanlarını sporumuza kazandırmaya devam edeceğiz. Özellikle çocuk sporcuların bütün sezonu takip etmesi adına desteklerimiz devam ediyor. Bu sezon 50, 65 ve 85 cc’de yarışan bütün genç sporcularımızın ulaşım ve konaklama giderlerini üstlendik.”

“MOTOSİKLET KULLANANLAR GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ İHMAL ETMESİN”
Motosiklet kullanımında bahar ve yaz aylarıyla artış olduğuna dikkati çeken Uçar, trafik kazaları konusunda sürücüleri uyardı. Özellikle büyük şehirlerde gözle görülür bir artış olacağını vurgulayan başkan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz ayıyla motosiklet kullanımı artacak. Trafiğe kayıtlı 3 milyon motosiklet var. Ülke nüfusuna göre motosiklet kullanımımız diğer ülkelere göre çok az ama trafik kazalarımız maalesef fazla. İster bireysel, ister toplu sürüş yapan gruplar güvenlik önlemlerini almadan motosiklet kullanmasın. En azından kask, eldiven ve ayak bileğini de saracak bir ayakkabı üzerimizde olsun. Ekipmanı olmadan trafiğe çıkan arkadaşlarımızı uyaralım. Trafikte araç kullanan herkes lütfen birbirine saygılı olsun.”



 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Facebook: https://www.facebook.com/TRmotosports
Twitter: https://twitter.com/TRmotosports
Instagram: https://instagram.com/trmotosports/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir