2021 Alpina B4 Gran Coupe’den ilk casus fotoğraflar geldi!

2021 Alpina B4 Gran Coupe’den ilk casus fotoğraflar geldi!

 

M4 Gran Coupe arayanlara..

Alpina B4’ün bir çift kapıya daha kavuşacağı iddialarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Fakat bu iddiaların ete kemiğe bürünmüş hali ilk kez karşımızda. Casuslarımızın yakaladığı dört kapılı Alpina modeli, çok ama çok özel bir model olacağının sinyallerini veriyor.
Aracın standart bir 4 Serisi’nden en büyük farkı ise arka kısımda karşımıza çıkan dört çıkışlı egzoz sistemi. Aracın Alpina logolu olduğunu ise plakada bulunan “OAL” kodundan anlıyoruz. OAL, Alpina’nın evi Buchloe’yu temsil ediyor. 

Galeri: 2021 Alpina B4 Gran Coupe Casus Fotoğraflar

Bu modelin, Alpina’nın iki kapılı modeli es geçeceği anlamını taşımadığını söyleyelim. Yani B4 Coupe hala ürün gamındaki yerini koruyor olacak. Fakat Alpina, BMW’nin değerlendirmemekte ısrar ettiği M4 Gran Coupe modelini kendi çapında hayal etmiş olacak bu yeni model ile.
2022 yılında üretime girmesi beklenen model, Alpina B3’ün turbolu sıralı altı silindirli 3.0 litrelik motorunu kullanacak. İddialara göre bu motor 470 bg güç ve 700 Nm tork üretmeye devam edecek. 0-100 km/sa hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlaması beklenen model, 200 km/sa hıza ise 13.4 saniyede ulaşacak. Eğer tüm istatistikleri B3 ile eşleşirse B4 Gran Coupe’nin 303 km/sa azami hıza ulaşmasını bekleyebiliriz.
Bunu da oku BMW M8 test aracı Nürburgring’de görüntülendi ⠀ BMW’nin süper sedanı M5 CS hız testinde nefesleri kesti
Alpina’dan alıştığımız güncellemeler, B4 Gran Coupe’de karşımıza çıkacaktır. Yani ufak görsel değişimler, artık ikon haline gelen 20 inçlik jantlar ve agresif bir duruş olasılıklar dahilinde. Güçlendirilmiş fren sistemleri, adaptif süspansiyonlar ve elektrikli limitli kaydırmalı diferansiyel de B4 Gran Coupe’nin sürüş hissini artıracak detaylar arasında.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir