2021 Audi A3 Sportback’e daha güçlü plug-in versiyon geldi

2021 Audi A3 Sportback’e daha güçlü plug-in versiyon geldi

 

Volkswagen Golf GTE’deki düzenin Audi’deki adı 45 TFSI e oldu.

Audi, premium otomobil markaları arasında da Volkswagen Grubu bünyesinde de plug-in hibrit dünyasına en geç adım atan markalardan birisi. Daha önce 40 TFSI e adlı bir PHEV versiyona kavuşan Audi A3 Sportback, şimdi de Volkswagen Golf GTE, Skoda Octavia RS iV, Cupra Leon’da kullanılan 1.4 TSI motor ile 13 kWh batarya ünitesinin beslediği elektrik motorunun kombinasyonunun güçlü versiyonundan beslenecek.
Tıpkı yukarıda saydığımız otomobiller gibi 245 bg (180 kW) güç, 400 Nm tork üreten A3 Sportback 45 TFSI e durur hâlden 100 km/h sürate 6.8 saniyede ulaşıyor ve en fazla 232 km/h yapabiliyor. WLTP normlarına göre safi elektrik ile 63 km yol yapabilen araç, sıfır emisyon modunda 140 km/h hızla limitlendirilmiş.

Galeri: 2021 Audi A3 Sportback 45 TFSIe

Altı ileri otomatik şanzımanın gövdesine entegre edilen elektrik motoru vasıtasıyla güç, yalnızca ön tekerleklere iletiliyor. Ev tipi prizlerle tamamen boş hâlden %100 doluluğa ulaşması yaklaşık 5 saat süren 13 kWh kapasiteli batarya, en fazla 2.9 kW güç çıkışına sahip şarj sistemlerini destekliyor.
Indolstadtlı marka, 45 TFSI e modelinin performanslı yapısına gönderme yapmak adına Singleframe adı verilen ön ızgarasında parlak siyah renge yer verirken matrix LED farların gündüz sürüş elemanlarında elektrikli yapıyı temsil eden “E” teması kullanılmış. Ekstra gücün getireceği hızla daha iyi mücadele etmek adına Audi, 17″ jantlar üzerine oturttuğu 45 TFSI e’de 40 TFSI e’dekilere nazaran daha büyük fren disklere görev vermiş.
Volkswagen Grubu’ndaki diğer performanslı hibritler 2020 Skoda Octavia RS iV 245 bg’lik bir plug-in hibrit 2020 Cupra Leon hibrit versiyonuyla birlikte tanıtıldı 40 TFSI e modelinin yazılımla güçlendirilmiş versiyonu olan Audi A3 Sportback 45 TFSI e’nin Almanya’daki fiyatları 40.395 €’dan (günümüz kuruyla yaklaşık 382.231 TL) başlayacak. Aracın standart donanım listesinde çift bölgeli otomatik klima, karartmalı camlar, kırmızı fren kaliperleri, spor koltuklar ve Audi drive select isimli sürüş modu seçim sistemi gibi özellikler var.

Kaynak:

Audi

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir