2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi belli oldu!

2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’nün sahibi belli oldu!

 

Hem de Neden Almalı konuklarımızdan biri.

2021 Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülü’nün finalistleri geçtiğimiz Ocak ayında resmen açıklanmıştı. Bu modeller arasında Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris, Volkswagen ID.3 olmuştu. Ödül ise bizim de Neden Almalı serimize konuk ettiğimiz Toyota Yaris’e gitti.
TNGA-B platformuna geçiş yaparak yeni bir mimariye kavuşan Toyota Yaris, toplamda 5 milimetre kısalmasına rağmen aks mesafesinde tam 51 milimetre genişleme yaşamış. Genişliği de tam 5 santimetre artan süpermini, çok daha dinamik bir görüntüye sahip.
Tabii ki değişimler iç mekanda da kendisini gösteriyor. Yaris, dijital gösterge panelini standart olan sunan modeller arasına katılmış durumda. Orta konsolun üst kısmında bulunan dokunmatik ekran, fiziksel tuşlarla da kontrol edilebiliyor.
Akıllı şerit takibi ve adaptif hız sabitleme sistemini de standart donanıma ekleyen Yaris, 10 inç büyüklüğe sahip head-up display sistemi ile de segmentinin donanım anlamında öne çıkan modellerinden biri konumunda.
Bunu da oku 2020 Kuzey Amerika Yılın Otomobili Ödülleri’nin kazananları belli oldu Yılın otomobilinde okuyucusunun seçimi de Clio oldu Türkiye’ye iki motor seçeneği ile gelen Yaris, hem hibrit hem de benzinli bir kuruluma sahip. Lityum iyon piller kullanılan ve toplamda 116 bg güç üretebilen hibrit versiyonu daha önce YouTube kanalımızda incelemiştik. 130 km/sa azami hıza sahip olan bu versiyon, CVT şanzıman seçeneği ile geliyor.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir