2021 Dacia Jogger yedi koltuklu olarak geliyor

2021 Dacia Jogger yedi koltuklu olarak geliyor

 

Yıl sonunda ya da 2022’nin başında gelebilir.

Logan MCV’ye elveda! Bütçenizin dostu Dacia markasının yeni aile otomobili Jogger’a selam verin. Cuma günkü çevrimiçi ilk çıkışından önce, Renault’ya ait marka, otomobilin popüler SUV’si Duster ile aynı “er” ekini taşıyan dış mekan adını koyuyor.
Yeni tanıtım videosunda, Logan sedan / Sandero hatchback’in güçlü Stepway ipuçlarını taşıyan ve aynı turuncu boya ile bütünleşmiş bir vagon versiyonuna baktığımızı gösteriyor. Video, Sandero Stepway ile aynı şık tavan çubuklarına sahip, hem uzunlamasına hem de enlemesine yerleştirilebilen çeyrek camı gösteriyor.

Galeri: Dacia Sandero Stepway (2021)

Beş veya yedi koltuk seçeneğiyle sunulan Jogger, Dacia’nın Y-şekilli grafiklerine sahip Volvo benzeri arka farlara sahip. Bagaj kapasitesini en üst düzeye çıkarmak adına dik bir arka kısım bulunuyor. Farlar büyük ölçüde en yeni Logan/Sandero ikilisinden alınmış gibi duruyor. Ayrıca gündüz yanan farlar ve kısa huzme için standart LED’le donanmış gibi.
İç kabinin önizlemesi henüz gösterilmedi fakat Dacia fiyatları olabildiğince düşürmek için tamamen maliyetleri indirmeye odaklandığından, gösterge panelinin sanal olarak yukarıda paylaştığımız Sandero Stepway’den almasını tahmin ediyoruz. Üç sıralı yerleşiminde, büyük bir bagaj alanına sahip iki sıralı konfigürasyonu sayesinde aracın çok daha pratik olacağını söyleyebiliriz.

Dacia parasının karşılığını fazlasıyla veriyor diyebiliriz. Fakat Logan ve Sandero’da daha güçlü bir motorun bulunmamasından şikayetçi olan kişi sayısı bir hayli fazla. Jogger’ın kesinlikle doğal emişli ve turbo şarjlı üç hazneli değirmenlerde bulunan sedan ve hatchback ikilisindense, dört silindirli bir ünite sunup sunmayacağı kesinleşmedi. Yeni vagonun daha büyük ve ağır olacağı göz önüne alınırsa, bilhassa yedi kişi veya bagaj alanının tamamının dolu olduğu bir durumda çok daha güçlü bir motor eklemek en doğrusu olacaktır.
Bunu da oku Dacia Türkiye’den yakıt hediyeli kampanya! Dacia logosunu yeniledi!
3 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan dünya prömiyerinden sonra yeni Dacia Jogger önümüzdeki hafta IAA Münih’te sergilenecek. Jogger’ın yıl sonuna kadar ya da 2022’nin ilk zamanlarında satışa çıkacağını düşünüyoruz.

Kaynak:

Dacia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir