2021 Ford F-150 Raptor, test esnasında kadrajlara takıldı

2021 Ford F-150 Raptor, test esnasında kadrajlara takıldı

 

V8 sesini duyuyor musunuz?

Uzun süredir Ford F-150 Raptor’un süperşarjlı bir V8 ile geleceği söylentilerini duyuyoruz. Hellcat motorlu Ram TRX’in tüm dikkatleri üzerine çekmesinin ardından markanın bu hamleyi yapması kulağa mantıksız gelmiyordu fakat elimizde net bir bilgi geçmediği için bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayamıyorduk.
Daha önce karşımıza çıkan yeni Raptor prototiplerinden V6 motor sesini almış olsak da bugün karşımızda beklediğimiz haber olabilir. Motrolix’in YouTube kanalından gelen bu videoda yapmanız gereken tek şey kulaklığınızı takıp arkanıza yaslanmak.

Galeri: 2020 Ford F-150 Raptor Casus Fotoğraflar

Şehir içi testlerine başlayan bu Ford Raptor prototipi, kırmızı ışıkta durduğunda motor sesinin kulaklarımızda yankılanmasına sebep oluyor. Eğer kulaklarımız bizi yanıltmıyorsa bu model bir V8 kullanıyor.
Peki ama V8 seçenek gerçekten süperşarj ile birlikte mi gelecek? Dürüst olmak gerekirse henüz bizler de bu sorunun cevabını bilmiyoruz. Yine de tahminlerimize göre model, Mustang Shelby GT500’de bulunan 5.2 litrelik süperşarjlı V8’i kullanacak.
Bunu da oku ⠀ Ford Raptor ve Can-Am Maverick X3, arazide kozlarını paylaşıyor SUV modeller, Ford Mustang’in fişinin çekilmesine sebep olmayacak Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz bu iddialar hakkında Mavi Oval’den resmi bir açıklama gelmedi. Yine de Ford’un, Ram TRX’in tahtını ele geçirmesine izin vermeyeceğinden eminiz. Bu basit mantık da bizlere hem süperşarjlı V8, hem de çift turbolu hibrit bir V6 seçeneğinin Ford Raptor’un opsiyon listesinde olacağını söylüyor.
Durumun ciddiyetini ve gerçekleri ise önümüzdeki aylarda öğrenme fırsatı bulacağız. Ford, F-150 Raptor’u yıl içerisinde tanıtmış olacak.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir