2021 Genesis GV70’ten yeni detaylar geldi

2021 Genesis GV70’ten yeni detaylar geldi

 

Güç seçenekleri açıklandı.

.com Türkiye takipçilerinden de tam not alan 2021 model Genesis GV70, ilk olarak Ekim ayında karşımıza çıkmıştı. Yakışıklı tasarımı sayesinde dikkat çeken modelin ilk detayları ise bugün paylaşıldı.
Markanın resmi internet sayfasına göre Genesis GV70, üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. GV70’i benzinli satın almak isteyen kullanıcılar 2.5 litrelik turbolu dört silindirli ya da 3.5 litrelik turbolu V6 motorlar arasından seçim yapabilecek. Dizel kanadında ise 2.2 litrelik turbodizel motor bulunuyor. Seçeneklerin tamamı 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilecek. 

Galeri: 2021 Genesis GV70

Genesis GV70, büyük kardeşinden aldığı motor seçeneklerini değiştirmeden karşımıza çıkartıyor. Yani ilk adımda bizleri karşılayan 2.5 litrelik turbolu ünite, 305 bg güç ve 421 Nm tork üretme kapasitesine sahip. İki adet ekstra silindir kullanan 3.5 litrelik ünite ise 380 bg güç ve 530 Nm tork ile karşımıza çıkıyor. Sadece Avrupa’da satılacak 2.2 litrelik turbodizel motorun gücü ise 210 bg ve 440 Nm olarak açıklanmış.
Sitede dikkat çeken detaylardan biri de GV70 Sport olacak. Şimdilik sadece Kuzey Amerika’da satışa çıkacak bu özel model, ufak dokunuşlar ile GV70’e farklı bir hava katılmasını sağlıyor. BMW X3 ve Audi SQ5 gibi dikkat çekici modellere rakip olacak GV70, elektronik limitli kaydırmalı diferansiyel ve akıllı tork dağıtımı sistemi ile birlikte gelecek.
Bunu da oku ⠀ Yeni nesil Genesis G90 ilk kez görüntülendi! ⠀ 2021 Genesis GV70, 8 Aralık’ta resmen tanıtılacak Güney Koreli üretici, Mercedes-Benz’in Aktif Gövde Kontrolü’ne benzer bir sistemi GV70’in içerisine de yerleştirmiş durumda. Bu sistem süspansiyonların sertliğini yola göre otomatik olarak ayarlayabiliyor.
Modelin bolca teknoloji ile donatılacağını da söyleyelim. Ön çarpışma uyarı ve engelleyici sistemlere ek olarak kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı ve birçok güvenlik donanımı araç içerisinde kendine yer bulacak. Genesis, ilk olarak GV70’te kullanacağı parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcılara anında ödeme yapma fırsatı da tanıyacak.
GV70 ilk olarak Güney Kore’de satışa sunulacak. Modelin 2021 yılında Kuzey Amerika ve Avrupa’ya giriş yapması bekleniyor.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir