2021 Honda Civic Hatchback’ten ilk casus fotoğraflar geldi!

2021 Honda Civic Hatchback’ten ilk casus fotoğraflar geldi!

 

Patent görselleri sahte değilmiş.

Honda, geçtiğimiz hafta on birinci nesil Civic Sedan’ı temsil eden prototipi tanıttığında ileri aşamada aileye Hatchback versiyonun da katılacağını da duyurmuştu. CivicXI forumu üyelerinden birisi, bugün Japonya yollarında yoğun kamuflajla ve farklı gövdesiyle Mk11 Civic HB’e ait bir test aracını görüntülenmeyi başarmış. Eylül ayında sızdırılan patent görselleri sanıyoruz ki gerçek dizaynı yansıtıyor.
Genel hatlara baktığımızda Honda, yeni Civic Hatchback’te fastback duruşunu hedefliyor olmalı. Aracın genel formu Hyundai i30 Fastback’i andırıyor çünkü sedan versiyona göre hatırı sayılır miktarda kısa olsa da prototip, hâlâ bir hatchback için uzun sayılır. Güncel versiyonun 4.518 mm uzunluğunda olduğunu ve piyasadaki çoğu C-hatch’in 4.3 metre dolaylarında geldiğini de hatırlatalım.

Galeri: 2021 Honda Civic Hatchback casus fotoğraflar

Arka bölümün tasarımına gelirsek burada Accord Crosstour izleri görmek mümkün fakat bize sorarsanız yeni Civic Hatchback bu dizaynı daha iyi taşımış.
Honda Crosstour 2021 Honda Civic Hatchback casus fotoğraf Gizleme çalışmalarına rağmen bahsettiğimiz patent görsellerinde yer alan bagaj üstü spoyler ekinin test aracında da yer aldığını görebiliyoruz. Bagaj kapağı üzerinde birleşen stop düzeni pek seçilemiyor bu yüzden parçanın işlevsel mi yoksa sadece görsel mi olduğunu bilemiyoruz. Aracın hatchback karakteristiğinin bir getirisi olan arka sileceğe sahip olduğunu da belirtelim.
2021 Honda Civic Sedan prototipinde gördüğümüz Audi RS tarzı oval egzoz çıkışlarının yerine dik çizgilere sahip bir düzen kullanan Honda mühendisleri, test aracına 19″ çaplı siyah jantlar yerleştirmiş. Ön yüzde Hatchback ile Sedan’ın birbirinden çok farklı olacağını sanmıyoruz.
Honda, on birinci jenerasyonda sadece sedan ve hatchback gövde tiplerini satacak; yani iki kapılı coupé seçeneği yelpazeden düşürülecek. Bu yüzden Mk11 Civic’lerde Si amblemi sadece sedan karoserde yaşayacak. Ailenin en güçlüsü Type R ise hatchback olarak yoluna devam edecek ve dört çeker sisteminden yararlanmayacak.
2021 Civic Sedan, 2021’in ilk yarısında tanıtılacak fakat henüz Civic Hatchback lansmanı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bekleyip görelim.
Honda Civic haberleri ⠀ 2021 Honda Civic Sedan prototip olarak tanıtıldı! ⠀ 2020 Honda Civic modelleri test esnasında yakalandı

Kaynak:

CivicXI

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir