2021 Honda Civic’de dört çeker seçeneği olmayacak

2021 Honda Civic’de dört çeker seçeneği olmayacak

 

Dört çeker Type R söylentileri böylece son bulmuş oldu.

Honda, 1980’lerin ortasından 1990’ların başına kadar Civic’in Wagovan versiyonunda dört tekerlekten çekiş sistemi sunuyordu ancak o dönemden bu yana piyasaya çıkan tüm Civic’ler önden çeker oldu. Car and Driver’ın 2021 Civic prototipi lansmanı esnasında Japon markadan aldığı bilgilere göre bu durum değişmeyecek. Mazda3 Turbo’da sunulan AWD düzeni, 2021 Honda Civic’te yer almayacak.
Honda’nın dört çeker seçeneğinin olmayacağını açıklaması, yeni Civic Type R’ın AWD olacağına dair söylentilerin de asılsız olduğunu ortaya koydu. Japon dergi Best Car Web’in temmuz ayında paylaştığı haberinde Type R’ın arka aksa gelecek elektrik motoru sayesinde hem hibritlenip hem de dört çeker olacağı öne sürülmüştü fakat bugün, Honda’nın böyle bir planı olmadığını öğrendik.

2021 Honda Civic Prototipi

Aslına bakarsanız 2021 Honda Civic’in altyapısını hâlihazırda yollarda olan FC/FK jenerasyonu Civic (10’uncu nesil) ile paylaştığı düşünülürse bu açıklama pek de sürpriz olmuyor. Ford’un bir önceki Focus’ta yaptığı gibi en güçlü versiyon RS’te dört çeker sunup geri kalan paketleri önden çekişli yapması gibi bir yol izlenebilirdi belki fakat Honda’nın planları arasında böyle bir yaklaşık yok.
2021 Honda Civic Sedan’ı yakından tanıyın ⠀ 2021 Honda Civic Sedan prototip olarak tanıtıldı! Japon marka 2021’in ilk çeyreğinde prototipini tanıttığı sedan modelinin üretim versiyonunu görücüye çıkaracak. İleri aşamada aileye hatchback gövde tipinin yanı sıra Si ve Type R adlı performans türevleri eklenecek. Coupé, düşük satış adetleri dolayısıyla kaldırılmış olsa da manuel şanzıman seçeneğinin on birinci jenerasyonda da yer alması bir manuel FK7 kullanıcısı olarak beni de sevindiren bir detay.

Kaynak:

Car and Driver

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir