2021 Honda Jazz 1.5 e:HEV Executive | Geyik Testi

2021 Honda Jazz 1.5 e:HEV Executive | Geyik Testi

 

LastikPark’ın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ani kaçış manevrası veya daha popüler ismiyle geyik testi serimizin yeni bölümüne hoşgeldiniz. Bursa Yunuseli havalimanında önceden belirlediğimiz standartlara göre hazırladığımız parkurda gerçekleştirdiğimiz serinin bu seferki konuğu Honda’nın B segment temsilcisi Jazz.
İçerisinde 1.5 litre hacimli benzinli motorun bulunduğu hibrit sisteme sahip olan araç 1.300 kg’lık boş ağırlığa sahip. Testimize konuk olan modelde 16 inç çaplı jantlar ve 185/55-R16 ölçülerinde Yokohama BluEarth AE50 lastikler kullanılıyor. Denemelerimiz sırasında hava sıcaklığının 35 derece olduğunu belirtelim.

Bagajın altına yerleştirilen bataryalar sayesinde, yüksek sayılabilecek yapısına rağmen ağırlık merkezi hem aşağıda hem de ortaya daha yakın olan otomobil bu avantajını belki de en başarılı şekilde bu testte gösteriyor.
Özellikle ilk direksiyon hareketi sonrasında yön değişimi başarılı olan küçük Japon, arkayı toparlamak için de çok uğraşmıyor. ESP’si çoğunlukla devreye girmeyen otomobilde bu sistem devredeyken bile varlığını araç içerisindekilere hissettirmiyor.
Diğer Geyik Testlerimiz ⠀ 2021 Opel Insignia 1.5 D | Geyik Testi ⠀ 1983 Renault 12 TSW | Geyik Testi
Modelin dengesi hoşumuza gitmiş olsa da hibrit güç ünitesinin düşük yakıt tüketimi odaklı olması lastiklere de yansımış. Bu tip otomobillerde kullanılan düşük yuvarlanma dirençli lastikler de yol tutuşu ön plana çıkaran kalemler olmadığından zorlandıklarında sınırları, aracın altyapısından çok daha önce ortaya çıkıyor.
Peki siz Honda Jazz’ın geyik testi performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeterince dengeli görünüyor mu yoksa hibrit sistemin dengeli yapısı lastiklerle çok mu bozulmuş? Görüşlerinizi video altındaki yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir